Φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα μακριά από την Αθήνα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα Σαββατοκύριακο μακριά από την πόλη είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγουμε από τα άγχη της καθημερινότητας. Χωρίς πολλά χρήματα και διανύοντας λίγα χιλιόμετρα, μπορούμε να απολαύσουμε ένα διήμερο μακριά από το νέφος της πόλης , σε περιοχές γεμάτες πράσινο και καθαρό αέρα. Αν νομίζετε πως η φύση βρίσκεται πολύ μακριά από μας, δείτε τους παρακάτω προορισμούς και… ετοιμάστε τη βαλίτσα σας!

Ελικώνας

Το χωριό του Σαββατοκύριακου με τα μισογκρεμισμένα σπιτάκια από πέτρα, που τελευταία ανακατασκευάζονται από πρώην κατοίκους, είναι

γεμάτο από πλακόστρωτα δρομάκια. Απέχει 1, 5 ώρα από την Αθήνα και είναι γνωστό για τη φιλοξενία των ελάχιστων ντόπιων. Αξίζει να επισκεφτείτε τη μονή του Οσίου Λουκά, να γευτείτε τις νοστιμιές του τόπου και να εξερευνήσετε τα γεμάτα έλατα δρομάκια.

Λουτράκι

Αναγνωρισμένη λουτρόπολη του νομού Κορινθίας από το 1925, γνωστή για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το διάσημο καζίνο. Μόλις μία ώρα από την πρωτεύουσα, το Λουτράκι είναι ιδανικό για οικογένειες, για ζευγάρια αλλά και για παρέες αφού προσφέρει τα πάντα. Για τους λάτρεις της «ιστορίας», προτείνεται μια επίσκεψη στο σπίτι του λογοτέχνη Λάμπη Αποστολίδη όπου στεγάζεται στο Λαογραφικό Μουσείο αλλά και στη Ρωμαϊκή έπαυλη στην περιοχή της Κατουνίστρας.

Ναύπλιο

Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για όλες τις εποχές του χρόνου. Στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, με την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία , την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, δεν αρκεί να πας μόνο μία φορά. Η ατμόσφαιρα στα ξενοδοχεία , στα μπαρ και στα εστιατόρια δε σε αφήνει να αποφασίσεις αν θες να γυρίζεις στα σοκάκια ή να μείνεις στο κρεβάτι χαζεύοντας τη θέα.

Γαλαξίδι

Λίγο πιο μακριά από την Αθήνα με 2,5 ώρες στο τιμόνι, αλλά δε θα το μετανιώσεις. Φημισμένο για τις πολλές εκκλησίες και τα μουσεία του, μην παραλείψεις να επισκεφθείς τον Ναό της Αγίας Παρασκευής και το φυσικό θολωτό σπήλαιο, την «Σπηλιά». Ο πιο γραφικός και ήσυχος προορισμός, ιδανικός για να ένα ερωτικό σαββατοκύριακο μακριά από όλα.

Λεωνίδιο

Με βουνό και θάλασσα αξίζει να διανύσετε τρεις ώρες δρόμο. Μια παραλία γεμάτη βότσαλα από τη μία και μια άγρια βουνίσια ομορφιά που γνωρίζουν οι αναρριχητές δε βαριούνται ποτέ. Αν πάτε, να παραγγείλετε αμέσως τη διάσημη μελιτζανοσαλάτα τους και να την απολαύσετε θαυμάζοντας παράλληλα τη γραφική-τοπική αρχιτεκτονική του χωριού.

Καλαμάτα

Δεν το ξέρουν οι πολλοί, αλλά είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και μπορείς να είσαι εκεί μόνο σε 2,5 ώρες. Το μικρό Μοναστηράκι όπως λένε την περιοχή του κάστρου της Πόλης θα σας αφήσει άφωνους με την ομορφιά του. Γεμάτο από καφέ, ταβερνάκια και μπαρ η Καλαμάτα αποτελεί την πιο έξυπνη εξόρμηση.

Το άρθρο Φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα μακριά από την Αθήνα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα