Δέσμευση Τσίπρα για αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην προσπάθεια του να μετριάσει την αντιπαράθεση ανάμεσα σε δικαστές και κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε, σήμερα Πέμπτη (06/10), ενώπιον των προέδρων ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις αποδοχές τους.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκεσε 2 ώρες και στην οποία συμμετείχαν η Βασιλική Θάνου (πρόεδρος του Αρείου Πάγου), η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου),

ο Νίκος Σακελλαρίου (πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), καθώς επίσης και η Ξένη Δημητρίου (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) και η Ευτυχία Φουντουλάκη (γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων).

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι με την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους «και μια αναδιάρθωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε».

)

Είναι, τόνισε, «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

«Και νομίζω», συνέχισε, «ότι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει υπό την έννοια ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια, ιδίως τα χρόνια τα πέντε χρόνια της κρίσης, υπήρξαν πολύ μεγάλες ονομαστικές μειώσεις που απαξιώνουν το ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πρόταση που παρουσιάζεται, θα κριθεί κι από τους ίδιους και φυσικά από τις ενώσεις και τους ίδιους τους λειτουργούς στο χώρο της δικαιοσύνης και όχι μόνο, καθώς, όπως επισήμανε, «τα ειδικά μισθολόγια αφορούν και στρατιωτικούς, ένστολους με την ευρύτερη έννοια, αστυνομικούς αλλά και τους πανεπιστημιακούς και άλλους καθηγητές, το διπλωματικό σώμα και γιατρούς».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο γγ (δημοσιονομικής πολιτικής) του ΥΠΟΙΚ, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος παρουσιάζει την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια.

«Θα ήθελα να απολογηθώ που καθυστέρησα να ανταποκριθώ στο αίτημα σας για συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα, αλλά, όπως βλέπετε, οι εξελίξεις τρέχουν και καθημερινά το πρόγραμμά μας είναι πολύ γεμάτο αυτές τις μέρες», είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων.

Το άρθρο Δέσμευση Τσίπρα για αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα