Φραγμός στην ηλεκτρονική παρακολούθηση της NSA

Σε περιορισμό της δράσης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της γνωστής NSA, προχώρησε η αμερικάνικη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία υιοθέτησε χθες, Πέμπτη (19/6), με μεγάλη πλειοψηφία μια τροπολογία που περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εξουσίες ηλεκτρονικής παρακολούθησης που έχει η NSA στις ΗΠΑ.

Η ψηφοφορία

αυτή αποκαλύπτει την έκταση της αντίθεσης προς την NSA που υπάρχει στο Κογκρέσο για το θέμα. Οι βουλευτές ψήφισαν με 293 ψήφους έναντι 123 υπέρ μιας τροπολογίας σε νόμο για τον αμυντικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2015, που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου. Η τροπολογία αυτή δεν εξετάσθηκε ούτε εγκρίθηκε από τη Γερουσία και η χθεσινή ψηφοφορία δεν έχει συνεπώς άμεσες συνέπειες στις δραστηριότητες της NSA.

Ωστόσο το μήνυμα που εστάλη από τους βουλευτές, τόσο τους Ρεπουμπλικανούς όσο και τους Δημοκρατικούς, είναι αναμφισβήτητο. Οι κοινοβουλευτικοί θέλουν να καλύψουν ένα νομικό κενό και να απαγορεύσουν στην NSA να εκμεταλλεύεται ηλεκτρονικά προσωπικά δεδομένα Αμερικανών πολιτών χωρίς να έχει προηγουμένως δικαστική εντολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα