Τα στελέχη των εταιριών πληροφορικής «τρέμουν» τους Αnonymous…

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα – δημοσκόπηση ο μεγαλύτερος φόβος των στελεχών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφορικής, είναι η ομάδα χακτιβιστών Anonymous.

Η έρευνα με ονομασία Bit9 2012 Cyber-Security Survey πραγματοποιήθηκε στην Αμερική και δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου, με ερώτημα τι

σας τρομάζει στον τομέα της εργασίας σας, κατέληξε ότι το 61% των 1.861 επαγγελματιών πληροφορικής που απάντησαν στην έρευνα, δήλωσε ότι φοβάται τους Anonymous ή άλλη παρόμοια ομάδα χακτιβιστών. Οι περισσότεροι όμως, από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι κίνδυνοι βρίσκονται αλλού.

Επίσης σύμφωνα με την έρευνα, οι επιχειρήσεις φοβούνται περισσότερο τη δημόσια κατακραυγή και προσβολή του ονόματός τους που προκαλούν οι επιθέσεις των χακτιβιστών, αλλά αναγνωρίζουν ότι οι πιο σοβαρές απειλές προέρχονται από το οργανωμένο έγκλημα και την βιομηχανική κατασκοπεία από ανταγωνιστές. Η έρευνα δείχνει τον τρόπο, με τον οποίο οι αλλαγές στο διαδικτυακό τοπίο του εγκλήματος επηρεάζουν τους επαγγελματίες πληροφορικής και πώς εκείνοι προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα των επιχειρήσεων από τις διαδικτυακές απειλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα