Εξετάζεται το αίτημα Σνόουντεν για Νικαράγουα

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Νικαράγουας στη Μόσχα, το αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στον Έντουαρντ Σνόουντεν (ο οποίος παραμένει για τρίτη εβδομάδα αποκλεισμένος στο χώρο μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της Μόσχας), εστάλη στη χώρα, προκειμένου να εξεταστεί από τον πρόεδρο, Ντανιέλ Ορτέγα.

«Λάβαμε την επιστολή του Σνόουντεν. Την αποστείλαμε στη Νικαράγουα ώστε ο πρόεδρος να εξετάσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λουίς Αλμπέρτο Μολίνα στο πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ορτέγκα ότι «εφόσον οι

συνθήκες το επιτρέπουν», θα χορηγήσει άσυλο στον Σνόουντεν. Παρόμοιες ανακοινώσεις πάντως έχουν κάνει και οι αρχές της Βενεζουέλας, της Βολιβίας και της Κούβας. Να αναφερθεί ότι ο Σνόουντεν έχει υποβάλει αίτημα πολιτικού ασύλου σε 21 χώρες, αλλά ουδεμία έχει δεσμευτεί γι' αυτό ως τώρα.

Στο μεταξύ το Κρεμλίνο απέρριψε τα δημοσιεύματα κατά τα οποία η υπόθεση Σνόουντεν ενδέχεται να θέσει εν αμφιβόλω την πραγματοποίηση της επικείμενης συνάντησης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) την άνοιξη στην Αγία Πετρούπολη. «Δεν έχω καμιά τέτοια πληροφορία», είπε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Keywords
Τυχαία Θέματα