«Όχι στο ελληνικό Γκουαντανάμο - Αποφυλάκιση τώρα του Κώστα Σακκά»

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά πραγματοποίησε έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης η ΚΕΔΔΕ ( Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας), με βασικό σύνθημα: «Όχι στο ελληνικό Γκουαντανάμο - Αποφυλάκιση τώρα του Κώστα Σακκά».

Μάλιστα, η ΚΕΔΔΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά, συλλέγοντας υπογραφές

(έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 5.000) και σκοπεύει να παραδώσει το ψήφισμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Για τον λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε όλους όσοι «αρνούνται το αυταρχικό μέλλον που είναι ήδη εδώ».

Εν τω μεταξύ, την έντονη ανησυχία της για την συνέχιση της κράτησης του Κώστα Σακκά εξέφρασε η Διεθνής Αμνηστία με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά με τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Κώστα Σακκά, φοιτητή ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων για "συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης", η διάρκεια της οποίας φαίνεται ότι εκτείνεται πέρα από όσο προβλέπεται από τον ελληνικό νόμο. Το Άρθρο 5 (1) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διευκρινίζει ότι κανείς/καμία δεν πρέπει να στερείται παράνομα την ελευθερία του/της. Για τη συμμόρφωση με την προϋπόθεση της νομιμότητας, η στέρηση της ελευθερίας πρέπει, μεταξύ άλλων, να γίνεται "σύμφωνα με διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο", η οποία περιλαμβάνει τους ουσιαστικούς και δικονομικούς κανόνες του εθνικού δικαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα