Εξαρθρώθηκε σπείρα με «μαϊμού» αγγελίες στο διαδίκτυο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η εγκληματική επιχείρηση ήταν πολύ καλά εδραιωμένη και λειτουργούσε από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 14 Ιουλίου με κύρια έδρα την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, με την εγκληματική δράση της σπείρας να επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μέχρι την σύλληψή τους τα άτομα που απάρτιζαν την σπείρα, είχαν διαπράξει 44 απάτες και 15 απόπειρες με λεία σε μετρητά και είδη 444.400 ευρώ εξαπατώντας

συνολικά 59 άτομα!

Τα μέλη της σπείρας αγόραζαν οχήματα και εμπορεύματα, βεβαιώνοντας τους πωλητές ότι τους είχαν καταθέσει τα χρήματα με πλαστά τραπεζικά έγγραφα και στην συνέχεια τα μεταπωλούσαν μέσω διαδικτύου, ενώ στους ανυποψίαστους αγοραστές έστελναν επίσης πλαστά χαρτιά, που δήθεν αποδείκνυαν την νόμιμη κατοχή των προϊόντων που είχαν βάλει προς πώληση.

Τα μέλη της σπείρας ήταν 35 άτομα, ηλικίας από 19-64 ετών μεταξύ των οποίων τρεις αλλοδαποί από την Αλβανία,την Νιγηρία και την Ουκρανία.

Η εγκληματική δράση της σπείρας ήρθε στο φως ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Κορίνθου, ενώ σε βάρος των μελών της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν ανεύρεση άγνωστων συνεργών.

Το άρθρο Εξαρθρώθηκε σπείρα με «μαϊμού» αγγελίες στο διαδίκτυο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα