Συρία : 20 άμαχοι νεκροί από τουρκικούς βομβαρδισμούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η διπλή στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, που έχει ως βασική επιδίωξη να βάλλει τόσο εναντίον των τζιχαντιστών όσο και εναντίον των Κούρδων, είχε ως αποτρόπαιο αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 20 άμαχοι στο χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα, στα νότια της συριακής πόλης Τζαραμπλούς .

Την ανακοίνωση έκανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Συρία ,στα πλαίσια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Επισημαίνεται

ότι οι τουρκικές επιθέσεις εστιάζουν στο νότιο τμήμα της πόλης Τζαραμπλούς, η οποία μέχρι πρότινος ήταν προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους. Ενώ το χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα που βρίσκεται 14 χιλιόμετρα νότια της πόλης Τζαραμπλούς, ελέγχεται από τοπικές δυνάμεις που έχουν την στρατιωτική υποστήριξη Κούρδων μαχητών. Αρκετοί εκ των οποίων σκοτώθηκαν από την τουρκική επίθεση.

Άλλωστε από το Σάββατο έχουν ξεκινήσει συγκρούσεις μεταξύ Κουρδικών και Τουρκικών δυνάμεων, καθώς τόσο οι Κούρδοι όσο και οι Σύριοι αντιτίθενται στην τουρκική εισβολή.

Το άρθρο Συρία : 20 άμαχοι νεκροί από τουρκικούς βομβαρδισμούς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα