Ευρωπαϊκός «εμφύλιος» : Σφοδρή επίθεση Πιτέλα σε Σόιμπλε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα απόνερα του Brexit σε όσμωση με τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιταλία δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που λαμβάνει την μορφή των εκατέρωθεν αντεγκλήσεων kai αντιπαραθέσεων μεταξύ των ανώτερων και ανώτατων στελεχών των Βρυξελλών. Τελευταίο επεισόδιο η οξεία επίθεση που εξαπέλυσε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

αναφορικά με την στάση που διατηρεί τόσο στο ζήτημα της διακυβερνητκής μεθόδου όσο και στο τεράστιο θέμα της δημοσιονομικής πολιτικής.

Πιτέλα : «Που ήταν ο Σόιμπλε στην διάρκεια της ελληνικής κρίσης ;»

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Τζιάνι Πιτέλα, αμφισβήτησε την θέση του κ. Σόιμπλε ότι η διακυβερνητική μέθοδος – δηλαδή η μέθοδος συνεννόησης μεταξύ των κυβερνήσεων- έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ αναρωτήθηκε με έμφαση » «Πού ήταν ο κ. Σόιμπλε στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης; Πού ήταν στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης ;». Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι πρέπει να μελετηθεί το πλαίσιο λιτότητας όπως και να εφαρμοστούν κανόνες δημοσιονομικής ευελιξίας, που να χρησιμοποιούνται με τρόπο έμμετρο και συγκροτημένο.

Επιπλέον έκανε λόγο για την έκφραση από μέρους του Β. Σόιμπλε «απερίγραπτων θέσεων», αναφερομένος στις θέσεις του για την δημοσιονομική πειθαρχία, ενώ μαζί του συντάχθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο και οι βουλευτές της ευρωομάδας της Αριστεράς.

Διαφοροποίηση από τις θέσεις Σόιμπλε και από τον Γκι Φερχόφσταντ

Σε χαμηλότερους τόνους αλλά με κριτική διάθεση ήταν και η παρέμβαση του Γκι Φερχόφσταντ, ο οποίος εστίασε την κριτική του στον Β. Σόιμπλε, αναφορικά με τους χειρισμούς του στο θέμα της διακυβερνητικής μεθόδου, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί αναφορικά με τα δημοσιονομικά ζητήματα.

Το άρθρο Ευρωπαϊκός «εμφύλιος» : Σφοδρή επίθεση Πιτέλα σε Σόιμπλε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα