Σε ελεύθερη πτώση οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ- Ένας στους πέντε υποψηφίους κάτω από τα 7.000 μόρια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Απογοητευτική η εικόνα των φετινών βάσεων για την εισδοχή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ενδεικτικό του γεγονότος αυτού, είναι ότι η είσοδος στο πανεπιστήμιο μπορεί να γίνει με λιγότερα από 9000 μόρια, καθώς ελάχιστοι υποψήφιοι αρίστευσαν ενώ η συντριπτική πλειονότητα τους βρίσκεται στην κλίμακα 0-7000 μόρια. Πιο συγκεκριμένα :

• Κατέρρευσαν οι βάσεις σε Οικονομικές σχολές, στις Φυσικομαθηματικές, στις Πολυτεχνικές και σε κάποια τμήματα της Πληροφορικής
•Σε ελεύθερη

πτώση οι βάσεις εισαγωγής στα άλλοτε ¨κραταιά¨παιδαγωγικά τμήματα
• Σταθερότητα για τις Ιατρικές σχολές που οι βάσεις διατηρούνται στα 18.500 μόρια
•Οι αριστούχοι που ξεπερνούν τα 19.500 μόρια είναι μόλις 55 ! ενώ αυτοί που ξεπερνούν τα 18.500 μόρια, 377
• Ενδεικτικό της κατάρρευσης είναι ότι ένας στους πέντε υποψηφίους δεν ξεπέρασε το πήχη των 7000 μορίων

Αντέχουν ιατρικές και νομικές

Οι ιατρικές όπως και οι νομικές σχολές βελτιώνουν την συνολική εικόνα των φετινών βάσεων καθώς διατηρούνται στα περσινά επίπεδα με ελάχιστες αυξομειώσεις. Ωστόσο το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις χαμηλές και μεσαίες σχολές με που βρίσκονται πάνω από το όριο των 18.500 μορίων είναι τεράστιο. Καθώς πανεπιστημιακές σχολές όπως κάποια παιδαγωγικά τμήματα έχουν ως όριο εισαγωγής τα 9.000 μόρια την στιγμή που η αντίστοιχη βάση εισαγωγής στις Ιατρικές σχολές είναι τα 19.000 μόρια.

Ελάχιστοι αριστούχοι

Η εικόνα που μέχρι τώρα έχει διαμορφωθεί καταδεικνύει πως οι αριστούχοι «αγνοούνται» καθώς μόλις 55 υποψήφιοι βρίσκονται πάνω από το όριο των 19.500 μορίων, ενώ συνολικά 377 υποψήφιοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 18.500 μόρια. Το μεγαλύτερο «χτύπημα» το έχουν δεχθεί οι χαμηλές και μεσαίες σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου ο κύριος όγκος των υποψηφίων κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και σε κάθε περίπτωση, χαμηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά. Με την βάση εισαγωγής σε κάποια τμήματα των ΤΕΙ να κυμαίνεται πολύ χαμηλότερα από τα 7.000 μόρια.

Οι προθεσμίες

Υπενθυμίζεται ότι η τελική ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας στο τέλος Αυγούστου, ενώ η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους λήγει την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Το άρθρο Σε ελεύθερη πτώση οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ- Ένας στους πέντε υποψηφίους κάτω από τα 7.000 μόρια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα