Ευρωκοινοβούλιο : Συνεδρίαση με θέμα την Ελλάδα και το ελληνικό χρέος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια σημαντική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα έχει ως κύριο αντικείμενο της, την ελληνική οικονομία και ειδικότερα το ελληνικό δημόσιο χρέος . Πιο συγκεκριμένα το θέμα της σημερινής συνεδρίασης είναι : «Η μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο αντίκτυπος τους, καθώς και προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις

στο πλαίσιο του Προγράμματος«.

Για την εν λόγω συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως «Μετά από επτά χρόνια σκληρής λιτότητας και τεράστιας ύφεσης, η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους ανάπτυξη και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. Είναι καιρός να εγκαταλειφθούν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας και να ενισχυθούν μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους«.

Ενώ για το ζήτημα θέση πήρε και η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της, ζητά να ληφθούν το συντομότερο δυνατό μέτρα για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «Έπειτα από χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης, η Ελλάδα αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει. Στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ΕΕ οφείλει να στηρίξει«.

Το άρθρο Ευρωκοινοβούλιο : Συνεδρίαση με θέμα την Ελλάδα και το ελληνικό χρέος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα