Ευ. Μεϊμαράκης: «Να βρούμε λύση ώστε να απομονώσουμε τη βία και τις ακραίες φωνές»

«Μεμονωμένες περιπτώσεις αναδεικνύονται και αμαυρώνουν και γκριζάρουν συνολικά την εικόνα της Βουλής, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θεωρώ ότι δημιουργικά συμμετέχει στον διάλογο που γίνεται για την εξεύρεση λύσεων» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στη συνάντηση που είχε σήμερα (24/09) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε: «Πρέπει να βρούμε μία λύση

ώστε να απομονώσουμε πλήρως τη βία και τις ακραίες φωνές, οι οποίες πολλές φορές σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε βρίσκουν έδαφος. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι και οι πολίτες πρέπει, όταν έρθει η ώρα και χρησιμοποιούν το μεγάλο όπλο της Δημοκρατίας που είναι η ψήφος τους, να ψηφίζουν με μια δημιουργική συμμετοχή και με μια ποιότητα και με μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης».

Απευθυνόμενος προς το πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης του ζήτησε να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια:

«Ξέρω ότι ανησυχείτε, ξέρω ότι υπό την άτυπη αιγίδα σας μέχρι στιγμής γίνεται και διεξάγεται ένας ουσιαστικός διάλογος γι’ αυτά τα ζητήματα και πιστεύω ότι η συμβολή σας σ’ αυτόν είναι καθοριστική, κύριε Πρόεδρε, και η ιστορία σας και η διαδρομή σας και ο θεσμικός σας ρόλος... Η γενιά η δικιά σας έχει δώσει μάχες κατά του φασισμού, κατά του ναζισμού, και τα θεωρούμε δεδομένα. Όμως βλέπουμε ότι τελικά πρέπει να είναι διαρκής αυτή η μάχη και μάλιστα μεταθετικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα