Έρωτας της ζωής σας ή φευγάτος; Πριν την «πατήσετε», δείτε τα σημάδια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στον πλανήτη από τον έρωτα και δύο ανθρώπους που περπατούν στο δρόμο αγκαλιά, ή ξυπνούν ο ένας δίπλα στον άλλον κι ανταλλάζουν καλημέρα με το πιο γλυκό φιλί. Ο έρωτας, στο όνομα του οποίου «χτίστηκαν» ολόκληρες τέχνες, αξίζει κάθε ανθρώπινη θυσία.

Δυστυχώς όμως, όπως σε όλα, υπάρχει κι εδώ η άλλη όψη. Άνθρωποι που ενθουσιάζονται και άλλοι που ερωτεύονται πραγματικά και «πέφτουν» με τα μούτρα. Τα σημάδια, είναι πάντοτε φανερά. Από κει και πέρα, εξαρτάται από την σχέση που θέλεις να έχεις με την αλήθεια. Ή εθελοτυφλείς, ή κοιτάς κατάματα την αδιαφορία του συντρόφου σου και παίρνεις το καπελάκι σου να φύγεις.

Ένας σύντροφος που σε νοιάζεται και προσπαθεί για τη σχέση σας, έχει ορισμένα χαρακτηριστικά– ή δεν τα έχει. Δες λοιπόν και σκέψου: είσαι σε καλό δρόμο ή ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις την αλήθεια;

Θέλει να είναι μαζί σας

Το πιο σημαντικό είναι να σας δείχνει πως θέλει και χρειάζεται χρόνο μαζί σας, ακόμη κι αν είναι κουρασμένος. Αν διαπιστώσετε πως τον παρακαλάτε, ή ψάχνετε τεχνάσματα ώστε να συναντήσετε τον σύντροφο σας, τότε όχι μόνο δεν είναι ο έρωτας της ζωής σας αλλά πρέπει να απομακρυνθείτε γρήγορα καθώς αυτή η κατάσταση φθείρει την ψυχική σας υγεία.

Δε κάνει συγκρίσεις

Σας δέχεται με τα ελαττώματα σας. Δεν συγκρίνει τη σχέση σας με τις προηγούμενες στην πρώτη δυσκολία, ούτε σας φέρνει ως πρότυπο τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων.

Δε θέλει μόνο να παίρνει, ξέρει και να δίνει

Κάνει πράγματα και μικρές καθημερινές θυσίες σαν απάντηση σε όσα κάνετε εσείς. Είναι αλήθεια πως σε κάθε σχέση ο ένας δίνει πολύ περισσότερο από τον εαυτό του, αλλά όταν καταλάβετε πως προσφέρετε όσα μπορείτε την ώρα που ο άλλος σας αντιμετωπίσει σαν τελευταίο στη λίστα, φύγετε μακριά.

Δίνει χώρο και χρόνο στον/την σύντροφό τους

Σίγουρα αν είστε ερωτευμένοι, θέλετε να τα αφήσετε όλα και στον ελεύθερο χρόνο σας να κάθεστε αγκαλιά. Όμως μην αφήνετε πίσω τη ζωή σας, γιατί στο τέλος, δεν θα έχετε την εκτίμηση του συντρόφου σας. Κρατήστε τα χόμπι σας, τις φιλίες σας και όσα σας προσφέρουν ευχάριστα συναισθήματα, χωρίς να προσβάλουν τον άλλον. Αν ο σύντροφος σας απαιτεί να αλλάξετε τη ζωή σας, τότε μην κάνετε σχέδια μαζί του .

Σωστή επικοινωνία

Ο καλός σύντροφος οφείλει και πρέπει να θέλει να σας ακούει, ακόμα κι αν όσα πείτε τον βρίσκουν να διαφωνεί. Πρέπει να κατανοεί την οπτική σας γωνία χωρίς να σας στήνει στον τοίχο, κάθε φορά που έχετε διαφορετική άποψη.

Δεν σας κρύβει πράγματα

Μακριά από παιχνίδια εξουσίας, μια καλή σχέση στηρίζεται στην απόλυτη ειλικρίνεια. Αν διαπιστώσετε πως σας κρύβει πράγματα, να γνωρίζετε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο. Δεν σας εμπιστεύεται, δεν σας θεωρεί δικό του άνθρωπο και πιστεύει πως πρέπει να απέχετε από προσωπικές πτυχές της ζωής του. Μην καθίσετε με έναν τέτοιο σύντροφο, γιατί δεν θα σας υπολογίζει ούτε στο μέλλον που πιθανόν να έχετε δεθεί συναισθηματικά.

Δεν αναμασάει το παρελθόν και τα λάθη

Ένας σωστός σύντροφος δεν σας «κοπανάει» τα λάθη του παρελθόντος, ούτε σας κρίνει πάνω στον καβγά με βάση αυτά. Το γεγονός ότι τα φέρνει στην επιφάνεια, αποδεικνύει πως ποτέ δεν ξεπέρασε αρνητικές σας πτυχές και θα τις υπενθυμίζει σε κάθε «στραβή» δημιουργώντας αρνητική ατμόσφαιρα και πληγώνοντας τα συναισθήματα σας.

Δεν σας κατηγορεί για το κάθε τι

Όλοι κάνουμε λάθη, μικρά ή μεγάλα, και θα πρέπει να αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας. Όταν όμως ο σύντροφός σας διαρκώς σας κατηγορεί, ακόμη και για πράγματα που δεν ελέγχετε απόλυτα ή εξαρτώνται και από τρίτους, δείχνει πως η άποψη του για σας δεν είναι και η καλύτερη. Αυτός που αισθάνεται όμορφα πράγματα για σας, ασυναίσθητα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα λάθη σας, χωρίς να είναι κι αυτό σωστό. Σίγουρα όμως, δεν σκέφτεται πως πάντα φταίτε εσείς.

Έχει λογικές απαιτήσεις

Δεν ζητάει από σας να κρατάτε τη σχέση όρθια, ούτε και σας ρίχνει ευθύνες για κάθε στραβή. Αν με κάποιο τρόπο χαλάσατε την ομαλότητα του έρωτα σας για λίγο, οφείλει να σας συγχωρήσει και να αναζητήσει τους λόγους που σας έκαναν να φερθείτε έτσι. Διαφορετικά, δεν θέλει να συνεχίσει και δέχεται μία σχέση που δεν τον καλύπτει από συνήθεια.

Έχει μια δόση αυτογνωσίας

Ζητάει συγγνώμη όταν κάνει λάθη και δεν σας παρουσιάζεται συνεχώς ως ο τέλειος άνθρωπος.

Δείχνει σεβασμό και νοιάξιμο

Ο καλός σύντροφος δε λέει μόνο μεγάλα λόγια, δείχνει τα συναισθήματά του με πράξεις στην καθημερινότητα και με τη γενική του συμπεριφορά προς εσάς.

Είναι αξιόπιστος

Είναι πάντα εκεί και για σας και σας δείχνει πως μπορείτε να στηρίζεστε στους ώμους του.

Σας υποστηρίζει

Σας ενθαρρύνει και παλεύει να βγάλει τον καλύτερο σας εαυτό. Σίγουρα δεν θα σας λύσει κάθε πρόβλημα, αλλά σας δείχνει πως έχετε τη δύναμη να το κάνετε μόνος.

Επενδύει χρόνο και προσπάθεια στη σχέση

Προσπαθεί καθημερινά να είναι κοντά σας, να μοιράζεστε στιγμές και να σας δείχνει ότι του λείψατε πολύ τις ώρες που δεν μπόρεσε να είναι μαζί σας.

Μπορείτε να τον εμπιστεύεστε για όλα

Ο καλός σύντροφος που νοιάζεται για σας δεν θα σας γεμίσει με ανασφάλειες. Θα μπορείτε να μοιραστείτε μαζί του κυριολεκτικά ό,τι σας κατεβαίνει στο κεφάλι, χωρίς να φοβάστε την αντίδραση του. Ακόμη και αν δεν μπορεί να δώσει λύση, θα κάνει το καλύτερο: Θα έρθει να σας πάρει μια ζεστή αγκαλιά.

Το άρθρο Έρωτας της ζωής σας ή φευγάτος; Πριν την «πατήσετε», δείτε τα σημάδια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα