Κατάθεση στεφάνων από πολιτικούς φορείς στο Πολυτεχνείο(photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στον ιστορικό χώρο του ιδρύματος, σήμερα από το πρωί κόμματα και πολιτικοί φορείς..

«Εδώ έγιναν αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν και που θα πρέπει να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Πάντοτε η τιμή ανήκει σε αυτούς τους πρωταγωνιστές» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρώην υπουργός

Παιδείας Νίκος Φίλης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ενώ αντεγκλήσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ομάδα νεαρών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

«Σαράντα τρία χρόνια μετά, συνεχίζουμε στα βασικά συνθήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Αποκτούν περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος ΣΦΕΑ, Σπύρος Χαλβατζής, εκπροσωπώντας την επιτροπή εορτασμού. Σύμφωνα με τον Σ. Χαλβατζή, υψώνεται και φέτος, για άλλη μία φορά, η σημαία του Πολυτεχνείου «με τα αιτήματα αναβαπτισμένα στους σύγχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».

Στο χώρο του Πολυτεχνείου μετέβη το πρωί, για να καταθέσει στεφάνι, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Λουίζα Ράζου. «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου το έδωσαν οι χιλιάδες εργάτες και νεολαίοι που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην Ομόνοια και υποδέχθηκαν αγωνιστικά τον ηγέτη της ιμπεριαλιστικής δύναμης των ΗΠΑ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στους χιλιάδες αγωνιστές του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης».

Στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν ακόμη εκπρόσωποι της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» και φορέων, όπως οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Αθηνών και περιχώρων, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, η Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, οι νέοι στρατιωτικοί, η μοντεσσοριανή σχολή Αθηνών κ.ά.

Οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο της εξέγερσης θα κορυφωθούν αύριο, Πέμπτη, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι.

Το άρθρο Κατάθεση στεφάνων από πολιτικούς φορείς στο Πολυτεχνείο(photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα