Νέο "άδειασμα" Ομπάμα από Μέρκελ για το "κούρεμα"


Η γερμανική κυβέρνηση δε φαίνεται να είναι διατιθεμένη να ακολουθήσει τις παραινέσεις του Μπαράκ Ομπάμα για σημαντική ελάφρυνση του χρέους, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αθήνα την Τρίτη μετά από τις συναντήσεις που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε πως "το σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους

είναι αυτό που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει", απορρίπτοντας ουσιαστική τις προτάσεις της Αθήνας για μεγαλύτερα μέτρα απομείωσης του χρέους.

Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για το χρέος, ο Ζάιμπερτ είπε πως "αναγνωρίζουμε τη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ προς την Ελλάδα".

Εξάλλου, η γερμανική εφημερίδα Passauer Neue μετέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης πως παρά τις αναφορές Ομπάμα, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται κάθετος στο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα και η Bild σημείωνε πως η στάση του Βερολίνου δεν πρόκειται να αλλάξει σχετικά με το χρέος.

Μετά από τα παραπάνω, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με την Άγκελα Μέρκελ το απόγευμα της Τετάρτης στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του τελευταίου επίσημου ταξιδιού του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα