Ερντογάν: Αιματοβαμμένος δικτάτορας ο Άσαντ

Αιματοβαμμένο δικτάτορα χαρακτήρισε τον Άσαντ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του και ανακοίνωσε την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, τονίζοντας ότι ενδεχόμενες κινήσεις στρατευμάτων στην παραμεθόριο θα εκληφθούν ως απειλή και θα χαρακτηριστούν στόχοι.

Παράλληλα, η Τουρκία συγκεντρώνει ήδη στρατεύματα στην περιοχή, ενώ φορτηγά μεταφέρουν άρματα μάχης στα σύνορα, στις επαρχίες Νουσάιμπιν, Τζίζρε και Μάρντιν. Ο Ερντογάν επίσης τόνισε ότι «το γεγονός

ότι είμαστε διαλλακτικοί δεν σημαίνει ότι είμαστε ήμερα πρόβατα». «Προειδοποιούμε τη Συρία να μην κάνει κανένα λάθος και να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα της Τουρκίας. Η Τουρκία θα υποστηρίξει τον συριακό λαό με όλους τους απαραίτητους τρόπους μέχρι να σωθεί από την καταπίεση, από τη σφαγή, απ' αυτόν τον αιματοβαμμένο δικτάτορα και την κλίκα του», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Ρωσία, για την οποία η Συρία αποτελεί σημαντικό διπλωματικό και εμπορικό εταίρο, δήλωσε πως «η κλιμάκωση της πολιτικής προπαγάνδας, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη την ώρα μάλιστα που καταβάλλονται προσπάθειες να κινητοποιηθούν οι εξωτερικοί παράγοντες με σκοπό να επιτύχει το ειρηνευτικό σχέδιο του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Κόφι Αναν».

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα