Επίθεση του Αφγανικού στρατού με 60 νεκρούς αντάρτες

Επίθεση εναντίον των ανταρτών συνεργατών Ταλιμπάν εξαπέλυσαν δυνάμεις του στρατού του Αφγανιστάν με την υποστήριξη δυτικών αεροσκαφών σκότωνοντας τουλάχιστον 60 αντάρτες. Η μάχη έγινε κοντά στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν σε περιοχή που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με το Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αφγανικής υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία κάνει λόγο για μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά του δικτύου Χακάνι, συμμάχου Ταλιμπάν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Ουάσινγκτον έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης, σε μια

προσπάθεια αντιμετώπισης των μαχητών της πριν από την αποχώρηση των ξένων μάχιμων στρατευμάτων από τη χώρα φέτος.

Η μάχη τη Δευτέρα (28/4) άρχισε όταν περί τους 300 αντάρτες του δικτύου Χακάνι και άλλοι μαχητές από το εξωτερικό επιχείρησαν να εισβάλουν στις βάσεις των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή Ζιρούκ της επαρχίας Πακτίκα, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας, την Εθνική Διεύθυνση Ασφαλείας (NDS).

Το δίκτυο Χακάνι που δηλώνει υποταγή στον ηγέτη των Ταλιμπάν μουλά Ομάρ, πιστεύεται ότι εμπλέκεται σε μερικές από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Αφγανιστάν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα