«Επίθεση» Κουτσούμπα στην κυβέρνηση από το Σχηματάρι

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει εδώ και τώρα γιατί έχει πάρει αντιλαϊκά μέτρα και παίρνει και άλλα», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη συγκέντρωση των εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε, «ο λαός να σκεφτεί πολύ καλά ποια θα είναι η εναλλακτική λύση, γιατί "την έχουμε ξαναπατήσει στο παρελθόν"».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν την ΕΑΒ,

είπε ότι αυτές οι εξελίξεις αφορούν συνολικά την αμυντική πολεμική βιομηχανία της χώρας αλλά και όλους τους εργαζόμενους.

«Όταν έχεις εξάρτηση πολεμικού υλικού, εξοπλισμών, από άλλες χώρες, εντάσσεσαι στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, όταν απαξιώνεις το δικό σου εργατικό δυναμικό με επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις, στα δικαιώματα, στους μισθούς, και μειώνεις το προσωπικό, όταν δεν μπορείς να αναπτύξεις μια σειρά ζητήματα γιατί εξαρτάσαι τεχνολογικά και μάλιστα σε συνθήκες μιας βιομηχανίας που έχει λογισμικό, ανώτερη τεχνολογία και εξαρτάσαι από άλλες εταιρείες, από μονοπωλιακούς ομίλους, τότε είναι εύκολο να σου τυφλώσουν ακόμα και τα συστήματα αυτά, να μην μπορείς να δουλέψεις σε συνθήκες αμυντικής πολιτικής της χώρας, θωράκισης της εδαφικής ακεραιότητας κ.λπ», τόνισε.

«Η πρόταση του ΚΚΕ», συνέχισε, «έχει ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων, δεν είναι συνθήματα. Δεν μπορείς να έχεις εργαλεία στα χέρια σου για να αναπτύξεις την οικονομία, να κατανείμεις πόρους, να κατανείμεις και εργατικό δυναμικό, να εξαλείψεις την ανεργία αν δεν έχεις κοινωνικοποιημένες μεγάλες επιχειρήσεις ιδιαίτερα στρατηγικής σημασίας αυτές που ονομάζουμε μονοπώλια».

Keywords
Τυχαία Θέματα