Marfin: Την ενοχή 4 ατόμων για ανθρωποκτονία εξ αμελείας πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή 4 κατηγορουμένων, διευθύντριας, υποδιευθύντριας του υποκαταστήματος, διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας και του υπεύθυνου ασφαλείας του κτιρίου, εισηγήθηκε σήμερα η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση του εμπρησμού, που οδήγησε στο θάνατο τους υπαλλήλους, στο υποκατάστημα της Marfin, στην οδό Σταδίου.

Βασιζόμενη στο αποδεικτικό υλικό, η εισαγγελική

λειτουργός ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας παρέθεσε όλα εκείνα τα στοιχεία που την οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δια παραλείψεως τέλεσαν όσα τους αποδίδονται τονίζοντας ότι «παρά το γεγονός πως το εν λόγω κτίριο είχε γίνει κατ΄ επανάληψη στόχος αγνώστων δραστών, εν τούτοις λειτουργούσε γυμνό και απροστάτευτο από μέτρα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας».

Πάντως, οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους δεν αποδέχθηκαν την πράξη, που τους αποδίδεται, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα