Επιστρέφουν με τα πόδια στην Ειδομένη για να περάσουν τα σύνορα!

Μπορεί οι ελληνικές αρχές να προσπαθούν να πείσουν τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Ειδομένη πρόσφυγες ώστε να μεταφερθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, όμως η κατάσταση είναι διαφορετική.

Πολλοί πρόσφυγες παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή που θα τους καθοδηγήσουν για να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Επίσης, ενώ κάποιοι πρόσφυγες αναχωρούν κατά δεκάδες με λεωφορεία προς

κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, άλλοι επιστρέφουν με τα πόδια μπροστά στο ενδεχόμενο να περάσουν τα σύνορα…

Οι σχετικές φήμες έχουν κυκλοφορήσει από χθες και για το λόγο αυτό η Ελληνική Αστυνομία είναι σε επαφή με τις σκοπιανές και βουλγαρικές αρχές.

Παράλληλα ενημερώνουν τους πρόσφυγες ότι τα σύνορα έχουν και θα παραμείνουν κλειστά.

Ύποπτος ρόλος μελών ΜΚΟ

Την ίδια ώρα μέλη ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων φέρονται να ενθαρρύνουν τους πρόσφυγες και να παραμείνουν στην Ειδομένη και να τους προμηθεύσουν με χάρτες με περάσματα τόσο στα ελληνοσκοπιανά όσο και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει την εμπλοκή στελεχών ή ατόμων που συστήνονται ως μέλη ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε αυτές τις κινήσεις.
Μάλιστα εκτιμάται πως τα άτομα αυτά είναι γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχουν στην Ειδομένη πάει τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες

Τις φήμες αυτές επιβεβαίωσε ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό μίλησε στo Mega και επισήμανε ότι έχει ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου σχετικά με το γεγονός ότι τα σύνορα παραμένουν κλειστά.

Επίσης, κατήγγειλε το γεγονός πως είτε με καλό είτε με κακό σκοπό δημιουργούνται προσδοκίες σε έναν κόσμο ταλαιπωρημένο.
Ο κ. Κυρίτσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποιοι που παίζουν παιχνίδια σε βάρος των προσφύγων. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει τον κόσμο από την Ειδομένη σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα