Τουρκία: Συναγερμός για νέο χτύπημα του ISIS

Το ενδεχόμενο χτυπήματος της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» αύριο, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, επισημαίνει η Τουρκική Αστυνομία η οποία έχει σημάνει συναγερμό λίγα 24ωρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.
Τούρκοι αξιωματούχοι προειδοποιούν για πιθανή επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε Χριστιανούς και Εβραίους κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Καθολικού Πάσχα,

θέτοντας σε συναγερμό τις υπηρεσίες της, για πιθανό χτύπημα σε εκκλησίες και συναγωγές στη γειτονική χώρα και κυρίως στην Άγκυρα.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολί», η προειδοποίηση ασφαλείας ήρθε μετά την πρόσφατη επίθεση του ΙΚ το περασμένο Σαββατοκύριακο που κόστισε τη ζωή τριών Ισραηλινών και ενός Ιρανού στην πολυσύχναστη λεωφόρο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο κινδύνου να δεχθεί τρομοκρατική επίθεση φτάνοντας στη δεύτερη βαθμίδα από την πρώτη που βρισκόταν.

Νεκρός Τούρκος στρατιώτης από ρουκέτα

Στο μεταξύ ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ακόμα ένας τραυματίστηκε στο βόρειο Ιράκ από ρουκέτες που εκτόξευσε το Ισλαμικό Κράτος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων τζιχαντιστών με Κούρδους στο Ιράκ.
Η ρουκέτα έπληξε βάση όπου είχαν αναπτυχθεί τούρκοι στρατιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα