Επιστολή-πρόσκληση Γκρουέφσκι στον Σαμαρά για την ονομασία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Dnevnik των Σκοπίων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ απέστειλε επιστολή την προηγούμενη εβδομάδα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε αυτή, ο κ. Γκρούεφσκι προτείνει τον σχηματισμό ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους δύο πρωθυπουργούς για την έναρξη συνομιλιών σχετικά με την εκκρεμότητα

της ονομασίας. «Να συναντηθούμε ακόμη και αυτή την εβδομάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον Γκρούεφσκι, «οι δύο χώρες θα να επωφεληθούν από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η οποία στην παρούσα φάση δεν είναι ορατή, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε».

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ: «Οι διαπραγματεύσεις θα διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της εντολής του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς».

Παράλληλα, ο κ. Γκρούεφσκι καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέλιξη που όπως εκτιμά, «θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, και θα βελτιώσει το κλίμα για την επιτυχή κατάληξη του θέματος της ονομασίας». Στο σημείο αυτό αναφέρει ότι επιθυμεί ειλικρινά να αποτελέσει η Ελλάδα έναν σημαίνοντα εταίρο και υποστηρικτή της χώρας του για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα