ΕΛ.ΑΣ.: Θείος και ανιψιός, οι δυο νεκροί δραπέτες

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα επισήμως η Ελληνική Αστυνομία ένας εκ των καταζητουμένων δραπετών των Φυλακών Τρικάλων είναι τελικά νεκρός από τη χθεσινή ανταλλαγή πυρών στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ο δεύτερος νεκρός είναι συγγενής του και όχι ο Murataj, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά, πρόκειται για:

-τον δραπέτη των Φυλακών Τρικάλων (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) EDISON ή MIRI του HASIS ή HASIZ ή SINANI και της NAFIE, ο οποίος γεννήθηκε την 04.04.1988 στην Αλβανία και

-τον (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) KUJTIM ή FLAMUR του RAMAZAN ή RAMADAN και της LIE

ή LIHE, ο οποίος γεννήθηκε το 1974 ή 1975 ή 1977 στην Αλβανία, ο οποίος διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25.03.2006 της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας.

Ο θείος του LIKA EDISON, επίσης δραπέτης φυλακών το 2006 και όπως φαίνεται οργάνωσε την απόδραση του ανιψιού του και των άλλων 10 στις 22 Μαρτίου από τις φυλακές Τρικάλων, ενώ τους παρείχε και κάλυψη όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χθες το βράδυ στην ορεινή περιοχή Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας (στη φωτό δεξιά το σημείο όπου έπεσαν νεκροί οι δυο εγκληματίες), αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν δύο άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό, να κινούνται πεζή.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας (Ε.Κ.Α.Μ.) τους προσέγγισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των ατόμων.

Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκε και κατασχέθηκε ο οπλισμός των δύο ατόμων και συγκεκριμένα, δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov με έξι (6) συνολικά γεμιστήρες με φυσίγγια, δύο (2) πιστόλια και μία (1) χειροβομβίδα.

Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. παραδέχεται επισήμως τη συνδρομή στην επιχείρηση που συνεχίζεται και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με δύο ομάδες Ειδικών Αποστολών.

Όσον αφορά στην επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα, παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλα τα ορεινά σημεία και «χτενίζουν» την περιοχή. Προς το παρόν πάντως είναι άγνωστο το που μπορεί να βρίσκονται οι υπόλοιποι τέσσερις δραπέτες και εάν αποσπάστηκαν από τους άλλους δυο για να ακολουθήσουν άλλο δρομολόγιο προς την Ευρυτανία. Όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, εάν έχει συμβεί αυτό, τότε η επιχείρηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αφού θα απαιτηθούν έρευνες σε μια τεράστια έκταση απάτητων δασών και βουνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα