Επίσημη παρουσίαση Καραγκούνη από την ΕΠΟ

Μέλος της ΕΠΟ είναι και επισήμως ο Γιώργος Καραγκούνης, έχοντας το ρόλο του διευθυντή ποδοσφαίρου των Εθνικών μας ομάδων. Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Καραγκούνη, παρουσία και του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Σαρρή.

«Ήταν γραφτό να παραμείνω στην Εθνική. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κ. Ρανιέρι, οι παίκτες και η ομοσπονδία. Θα δώσω όλο μου το είναι για την ομάδα» είπε μεταξύ άλλων ο «Κάρα»

που τόνισε ότι το έργο του είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα που θα βρίσκεται εκτός γραμμών όμως είναι έτοιμος να το φέρει εις πέρας με επιτυχία.

Αποκάλυψε ότι θα έχει στο πλευρό του και τους συμπαίκτες του από τη φουρνιά του 2004 και είναι ευπρόσδεκτες οι ιδέες και οι προτάσεις τους, ενώ έχει την πλήρη στήριξή τους. Πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει η «γαλανόλευκη» το «σπίτι» της κι έθεσε προτεραιότητα την δημιουργία μιας βάσης για όλα τα κλιμάκια της Εθνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Καραγκούνη, Σαρρή:

Σαρρής: «O Γιώργος το σπίτι του είναι οι Εθνικές ομάδες που από μικρός υπηρετεί. Θεωρώ τιμή για την Εθνική να αναλάβει το πόστο του διευθυντή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Από την πρώτη στιγμή μετά τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, όταν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, του είχα πει ότι η πόρτα της Ομοσπονδίας είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτόν. Ήδη έχει ξεκινήσει την δουλειά του στην Εθνική. Επενδύουμε στην ψυχή, την καρδιά και την αγάπη του Γιώργου για το εθνόσημο. Είναι η πιο σωστή απόφαση της Ομοσπονδίας και θέλω να τον ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρότασης μας».

Καραγκούνης: «Ευχαριστώ την Ομοσπονδία, τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου που συντέλεσαν να είμαι στην Εθνική. Ξεκινάει κάτι καινούργιο και θα δούμε που θα μας βγάλει.

Μου έχει γίνει πρόταση από τον πρόεδρο να διεξαχθεί φιλικό για την αποχώρηση μου αλλά πλέον ξαναγύρισα και δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο».

Σαρρής: «Ο Γιώργος θα μπει σε μία επιτροπή της UEFA που περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει τίτλους και η επιτροπή θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα».

Καραγκούνης: «Δεν είναι κάτι προσχεδιασμένο ο ρόλος που αναλαμβάνω. Η πρόταση μου είχε γίνει από την Βραζιλία. Δεν είχα σκεφτεί τον ρόλο γιατί σημαντικό ρόλο παίζουν ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές που θα είναι στην Εθνική. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο και αυτό συνετέλεσε πολύ ώστε να δεχθώ την πρόταση που είχα από την Βραζιλία. Θα είμαι με την Εθνική Ανδρών και ρόλο έπαιξε ο κ. Ρανιέρι, που είναι ένας συνεργάσιμος άνθρωπος. Θέλω να μπορώ να εκφράσω κάποιες σκέψεις που μπορούν να βοηθήσουν τον προπονητή.

Ήταν γραφτό να συνεχίσω με την Εθνική ομάδα με άλλο ρόλο. Το ραντεβού με τον κ. Ρανιέρι έπαιξε σημαντικό ρόλο γιατί κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν συνεργάσιμο άνθρωπο. Πολλοί συμπαίκτες μου με πήραν τηλέφωνο για να συνεργαστούμε πάλι, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ με έπεισε να ασχοληθώ με την Εθνική από άλλο πόστο. Εφόσον μου ζητήθηκε να βοηθήσω όλοι οι παραπάνω μετά ήταν πιο εύκολο για μένα να αναλάβω αυτό το πόστο αν και το συναίσθημα του ποδοσφαιριστή δεν αλλάζει και δεν συγκρίνεται με τίποτα».

Για την απόφασή του: «Επαναλαμβάνω ρόλο έπαιξαν οι παίκτες και ο προπονητής συν την Ομοσπονδία. Η μετάβαση δεν είναι εύκολη και θέλει προσπάθεια από όλους. Η Εθνική είναι κάτι ξεχωριστό κάτι διαφορετικό. Εντός γηπέδου τα κατατόπια τα ήξερα καλά, εκτός γηπέδου θέλει προσπάθεια για να λειτουργήσει μία ομάδα με 25 παίκτες και είναι μια βουτιά στα βαθιά. Ξέρω από βουτιές. Θα δώσω όλο μου το είναι σε αυτό. Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα και να υπάρχει μια συνέχεια των τελευταίων χρόνων. Αφουγκραζόμαστε τις δυσκολίες και η Εθνική συντηρεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να βάλω ένα λιθαράκι για την Εθνική.

Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής δεν σκεφτόμουν το μέλλον. Έτσι και τώρα δεν σκέφτομαι τι θα γίνει μετά από δύο χρόνια όταν θα λήξει η συνεργασία μου με την Εθνική. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό το ξεκίνημα και θέλω να προσπαθήσω για το καλύτερο. Έχω κάποιες σκέψεις θα κάνω κάποια σεμινάρια και το καλό είναι ότι βρίσκομαι σε ένα γνώριμο περιβάλλον».

«Όταν δεν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα πάντα υπάρχει ανησυχία. Είναι μια καινούργια σελίδα. Από την πλευρά μου πρέπει να βοηθήσω τον προπονητή και να καταλάβει ότι η Εθνική ομάδα είναι διαφορετικά από το να προπονεί συλλόγους. Κανείς δεν θέλει να χάνει και η Εθνική στα δύσκολα είναι πάντα εκεί. Έρχονται δύο δύσκολα παιχνίδια και να συμπεριφερθεί όπως κάνει στα δύσκολα, και εκεί είμαστε πιο δυνατοί.»

Για το ότι με τη Φιλανδία σημείωσε το πρώτο του γκολ: «Με την Φιλανδία όταν είχαμε χάσει 5-1 δεν θυμάμαι πολλά. Μόνο το γκολ που σημείωσα. Ας ελπίσουμε ότι το ματς με την Ρουμανία ήταν μια κακή παρένθεση και να κάνουμε μία νέα αρχή. Μετά την ήττα από την Φιλανδία κάναμε ένα φοβερό παιχνίδι στην Αγγλία 2-2. Υπάρχει ένας κορμός ομάδας, την βοήθεια ενός προπονητή που είναι έμπειρος και ελπίζω να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα με την Φιλανδία και δεν θέλω να επιστρέφουμε στα παλιά.

Θέλω να συνεχίσουμε τις ίδιες επιτυχίες. Η νοοτροπία είναι πολύ σημαντικό αλλά η Εθνική ομάδα θα πρέπει να είναι για τον ποδοσφαιριστή πάνω από όλους. Θα γίνουν και λάθη γιατί έτσι είναι η ζωή αλλά πρέπει όλοι να προσπαθούν. Ο χαρακτήρας παίζει ρόλο και όλοι πρέπει να είναι με την Εθνική ομάδα και να βάζουν πάνω απ’ όλα την ομάδα. Αυτό ήταν το μυστικό τόσα χρόνια για τις επιτυχίες της Ελλάδας».

Σαρρής: «Kάνουμε προσπάθεια να φτιάξουμε προπονητικό κέντρο. Έχουμε προτάσεις και σύντομα θα αποφασίσουμε».

Καραγκούνης: «Ανεπίτρεπτο να μην έχει η Εθνική ομάδα τον δικό της χώρο. Δεν είναι μόνο η Ανδρών αλλά και οι υπόλοιπες Εθνικές ομάδες. Είχαμε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό όταν ήμασταν στην Βραζιλία ότι δεν θέλουμε λεφτά αλλά να φτιαχτεί προπονητικό κέντρο. Και η UEFA διαθέτει κονδύλια για να δημιουργηθεί προπονητικό».

Για το την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Λέω μέσα μου γιατί σταμάτησα. Μέσα από την τριβή αποκτάς εμπειρίες και γίνεσαι καλύτερος. Ειναι μία νέα αρχή με πολλές δυσκολίες και από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να αλλάξω. Σιγά σιγά θα γίνουν όλα».

Σαρρής: «Δεν είχαμε σκεφτεί κάποιον άλλον σε αυτή την θέση αλλά μόνο τον Καραγκούνη. Το είχαμε συζητήσει από την Βραζιλία. Ήταν ομόφωνη η απόφαση όταν συζητήθηκε στην Ομοσπονδία. Ξέρει την ιστορία και την προσφορά του κάθε παίκτη της Εθνικής μας».

Για τον όμιλο της Εθνικής: «Δεν είναι εύκολο να κάνεις νίκες με την Εθνική. Είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία γιατί διαρκεί δύο χρόνια. Ακόμα και οι νίκες με μικρές Εθνικές είναι σημαντικές. Όσον αφορά τον όμιλο οι ομάδες θεωρητικά δεν είναι οι πιο δύσκολες αλλά το νέο σύστημα δίνει ευκαιρίες στις ομάδες να παίξουν για την ζωή τους και όλες οι εθνικές βλέπουν μπροστά τους μια ευκαιρία. Η Εθνική έχει τις δυνατότητες να περάσει τις δυσκολίες και ήδη έχει γίνει μία αρχή και παίζουμε δύο δύσκολα παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Τα παιδιά να ακούν τις εντολές του προπονητή και όλοι μαζί να τους βοηθήσουμε. Το παιχνίδι με την Φιλανδία είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Από την πλευρά της ομάδας οι παίκτες έχουν κρατήσει την ομάδα στο πιο ψηλό επίπεδο. Το κατόρθωμα του 2004 ήταν σημαντικό αλλά το πιο σημαντικό ήταν που διαχειριστήκαμε την κατάσταση και μείναμε ψηλά. Όλοι πρέπει να είναι στην ίδια κατεύθυνση και οι δημοσιογράφοι να βοηθούν και να είναι δίπλα στην Εθνική και όχι απέναντι. Είναι μία σειρά πραγμάτων που πρέπει να γίνουν γιατί η Εθνική είναι ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πιο δύσκολο είναι που σταθήκαμε ψηλά μετά το 2004. Και ο κόσμος την έχει αγαπήσει πιο πολύ και ο αγνός κόσμος που συμπεριφέρεται σωστά και αυτοί που πήγαιναν στο γήπεδο ήταν οικογένειες και μικρά παιδιά, όπως είδα στα τελευταία ματς. Επαναλαμβάνω όλοι πρέπει να είναι κοντά στην Εθνική. Η αξία ενός παίκτη μεγαλώνει όταν η Εθνική πάει καλά και δεν συγκρίνεται με καμία συλλογική διάκριση.

Για το αν μίλησε με τους παλιούς διεθνείς: «Mε όλα τα παιδιά μίλησα ειδικά με τα παιδιά του 2004. Η πόρτα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει και θέλω να έχουμε την απόλυτη συνεργασία. Τα παιδιά μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία και ότι πήρα την σωστή απόφαση. Η Εθνική είναι κάτι ξεχωριστό και πρέπει να συγκεντρώνεται στον στόχο της. Αν δεν υπάρχει συνεργασία απ΄όλους δεν θα είναι καλό για την ομάδα.

Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ο καθένας από το πόστο του. Αν κάποιος βάζει τρικλοποδιές στην Εθνική σαν ομάδα δεν πρέπει να περνάει στα αποδυτήρια. Κατά καιρούς υπήρχαν τέτοια. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο. Ήμουν απαιτητικός ως ποδοσφαιριστής το ίδιο και περισσότερο θα είμαι ως διευθυντής για επιτυχίες της Εθνικής, Οι παίκτες έχουν πίεση από τις ομάδες και η Εθνική ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Θα κάνω το καλύτερο να μην τους λείψει τίποτα και να καταλάβουν ότι τα λάθη δεν γίνονται με σκοπιμότητα. Αν ο προπονητής αποφασίσει κάτι που δεν είναι αρεστό σε κάποιους να ξέρει ότι δεν έγινε με σκοπιμότητα. Ευχαριστώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα