Έντονο ενδιαφέρον από 9 επενδυτικούς ομίλους για το Ελληνικό

Η αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επενδυτών, καθώς μόλις χθες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού και κατέθεσαν προσφορές εννέα εξειδικευμένοι όμιλοι από επτά χώρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δήλωσαν συμμετοχή επενδυτικά σχήματα από τις ΗΠΑ, το Κατάρ, την Αγγλία, την Ισπανία,

το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα. Όπως γνωστοποίησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), «οι επιλεγέντες επενδυτές θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές μαζί με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και υποστηρικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της επενδυτικής τους πρότασης».

Όπως σχολίασε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, «πρόκειται για μια πολύ καλή ανταπόκριση από σημαντικούς επενδυτές με εξειδίκευση σε παρόμοια έργα και είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Μητρόπουλος, σημείωσε πως «η αξιοποίηση του Ελληνικού μπορεί να ενισχύει το ΑΕΠ της χώρας κατά 0,3% κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της κατασκευής».

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα