Θεαματική ηλιακή «έκρηξη» κατέγραψε το τηλεσκόπιο της NASA

Μια θεαματική ηλιακή «έκρηξη» είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν οι επιστήμονες της NASA από το θερμοδυναμικό παρατηρητήριο της. Μια υπέροχη, κυριολεκτικά, ηλιακή έκρηξη η οποία βιντεοσκοπήθηκε από το θερμοδυναμικό παρατηρητήριο της NASA, χαρίζοντας σε όλο τον κόσμο μια μαγική εικόνα από τον γαλαξία μας.

Η έκρηξη

καταγράφηκε το απόγευμα της 16ης Απριλίου από το παρατηρητήριο της NASA και πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα θεάματα που έχει αντικρίσει ο άνθρωπος εδώ και χρόνια, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι επιστήμονες.

Οι υπεύθυνοι της NASA έκαναν γνωστό στο κοινό ότι αυτό το φαινόμενο της ηλιακής έκρηξης ανήκει στη μεσαία κατηγορία Μ1, όσον αφορά στην κατάταξη των ηλιακών καταιγίδων. Επίσης, τον περασμένο μήνα επιστημονικό περιοδικό έγραφε για το πώς αναμένεται να αλλάξουν τα μαγνητικά πεδία γύρω από τον ήλιο την επόμενη δεκαετία, μειώνοντας τις ηλιακές «εκρήξεις» και τις ηλιακές κηλίδες.

Πάντως, το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, είναι η μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας να οδηγήσει στην αύξηση των κοσμικών ακτινών και η Γη να έρχεται αντιμέτωπη μόνο με οκτώ μεγάλες ηλιακές εκρήξεις κάθε 100 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα