Ένταξη της βίας κατά των ΑμεΑ στο αντιρατσιστικό ζητά η ΕΣΑμεΑ

Με μια ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ζητεί οι διακρίσεις σε βάρος αναπήρων και ηλικιωμένων να συμπεριληφθούν στο σχεδιαζόμενο αντιρατσιστικό θεσμικό πλαίσιο.

«Η εγκληματική βία που δέχθηκαν τα άτομα με αναπηρία από τους ναζιστές είναι ιστορικά καταγεγραμμένη», αναφέρεται, ενώ η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι «οι

απόψεις που οδήγησαν στα ναζιστικά εγκλήματα αναπαράγονται με την ίδια μορφή και κάτω από την ίδια λογική στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τα άτομα με αναπηρία, ήδη εκφράζονται «απόψεις υπέρ της στείρωσης - ακόμη και της ευθανασίας - ατόμων με αναπηρία ή με βεβαρημένη κληρονομικότητα, ελαττωματικών πλασμάτων». Όπως αναφέρεται, οι απόψεις αυτές βρίσκονται «σε επίσημη ιστοσελίδα για την Οικολογία και τον φυλετικό “ανθρωπισμό” της Χρυσής Αυγής».

«Η χώρα είναι βέβαιο ότι χρειάζεται ένα νέο ισχυρό και σύγχρονο αντιρατσιστικό θεσμικό πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να προστατευτούν όλα τα πρόσωπα και οι ομάδες που δέχονται βία λόγω της φυλής, του χρώματος, γενεαλογικών καταβολών, εθνικής, εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, αναπηρίας και ηλικίας», καταλήγει η επιστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα