Ένταση στο Hot spot Χίου: Μετανάστες απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πρόσφυγες προερχόμενοι από αφρικανικές χώρες κυρίως ,προέβησαν εχθές σε διαμαρτυρία στο Hot spot Χίου, ζητώντας να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα οι αιτήσεις για άσυλο.

Διαμαρτυρία με πλακάτ και συνθήματα

Οι 100 μετανάστες περίπου αφρικανικής καταγωγής, προχώρησαν στην διαμαρτυρία έχοντας ως βασικά αιτήματα τόσο την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου – καθώς κάποιοι εξ’ αυτών περιμένουν 4 μήνες- όσο και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης που αφορούν τόσο στην ποιότητα του φαγητού όσο και στις σοβαρές ελλείψεις στο νερό.

Οι συγκεκριμένοι μετανάστες ξεκίνησαν την διαμαρτυρία τους εντός του χώρου φιλοξενίας, αποκλείοντας αρχικά τα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου, ενώ στην συνέχεια βγήκαν εκτός του Hot spot,αποκλείοντας τον κεντρικό δρόμο με βαρέλια και συρματοπλέγματα, φωνάζοντας συνθήματα.

Τελικά αργά το απόγευμα η διαμαρτυρία των μεταναστών έληξε, με σχετική παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου, Δημήτρη Αυγερινού με πρωτοβουλία του οποίου συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση την Τετάρτη το πρωί με 5 εκπροσώπους των εθνικών ομάδων που διαμένουν στον χώρο της φιλοξενίας. Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετάσχει και ο αντιδήμαρχος Χίου Γιώργος Καραμανής.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο υπήρχε και μια διμοιρία των ΜΑΤ που δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Το άρθρο Ένταση στο Hot spot Χίου: Μετανάστες απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα