Ένα μυστήριο DNA προβληματίζει τους επιστήμονες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους της επιστήμης, η εύρεση ενός διαφορετικού dna, που δεν προέρχεται από τα δύο αρχαία είδη που συνδέονται με το ανθρώπινο γένος. Οι επιστήμονες μετά τα νέα ευρήματα, προσπαθούν να δουν εάν κάποιο άγνωστο είδος ανθρώπου υπάρχει και ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, δείχνουν πως η φυλή που ζει στα νησιά της Μελανησίας, στον ανατολικό Ειρηνικό

Ωκεανό , πιθανόν να φέρει ένα διαφορετικό είδος ανθρώπινου dna, που ως τώρα δεν έγινε γνωστό.

Το dna της φυλής που ζει στα νησιά Φίτζι, Παπούα Νέα Γουινέα, Βανουάτου και Νησιά Σολωμόντα, δεν προέρχεται από τα γνωστά είδη Νεάντερνταλ και Ντενίσοβαν που έχουν συνδεθεί με τους ανθρώπους. Η νέα θεωρία, θέλει αυτό το γενετικό υλικό να προέρχεται από ένα άγνωστο είδος ανθρώπου με προέλευση τον Νότιο Ειρηνικό ή την περιοχή βορειοανατολικά της Αυστραλίας.

Ο Ράιαν Μπολέντερ, επικεφαλής της έρευνας που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο στο ετήσιο συνέδριο της American Society of Human Genetics, δεν αποκλείει τίποτα. Τονίζει όμως πως για να καταλήξει η επιστήμη σε τέτοια συμπεράσματα πρέπει να μελετήσει το ζήτημα σε βάθος. Πιθανόν όμως, οι επιστήμονες να ανακοινώσουν την ύπαρξη ενός ανθρώπινου είδους που «κρύφτηκε» καλά για χιλιάδες χρόνια.

Το άρθρο Ένα μυστήριο DNA προβληματίζει τους επιστήμονες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα