Έκρηξη στο Παγκράτι με μνήμες από Πυρήνες της Φωτιάς

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 10.20 το βράδυ της Κυριακής σε εταιρία κούριερ στο Παγκράτι Αστυδάμαντος 71 και Ευφρονίου προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού.

Στα χέρια υπαλλήλου της ίδιας εταιρείας στον ίδιο χώρο στο Παγκράτι,

το 2010 είχε εκραγεί παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα της, που συνδέθηκε με την τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Τότε είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 24 χρονών, στη κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις (3) γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες. Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες έφερε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η σύλληψή τους, έγινε στο πλαίσιο ευρείας κινητοποίησης αστυνομικών δυνάμεων, ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, στην οδό Αστυδάμαντος 71, στο Παγκράτι. Ο εντοπισμός τους έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά του ατόμου που παρέδωσε το δέμα στην εταιρεία ταχυμεταφορών. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα