Έκρηξη σε Airbus Σιάτλ: Πανικόβλητοι επιβάτες εγκαταλείπουν το αεροσκάφος

Κάμερα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ κατέγραψε τη στιγμή που εκδηλώθηκε φωτιά λόγω βραχυκυκλώματος κάτω από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους της Delta Airlines με τους επιβάτες να εκκενώνουν πανικόβλητοι το Airbus. Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών ήταν σε εξέλιξη λίγο μετά την προσγείωσή της πτήσης 604 από το Κανκούν του Μεξικού στην μεγαλούπολη της πολιτείας της Ουάσιγκτον όταν το Airbus

συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο του αεροδρομίου Seattle-Tacoma και προκλήθηκε το βραχυκύκλωμα. Στο βίντεο από το συμβάν της νύχτας της 6ης Μαϊου διακρίνονται φλόγες και μαύροι καπνοί κάτω από το ρύγχος του αεροσκάφους. Οι πιλότοι οσμίστηκαν τους καπνούς κι είπαν στο πλήρωμα να ανοίξει τις «τσουλήθρες» εξόδου και να επισπεύσουν την εκκένωση του αεροσκάφους.

«Οι επιβάτες αντέδρασαν πανικόβλητοι, άρχισαν να σπρώχνονται στο διάδρομο για να φθάσουν στην έξοδο», δηλωσε ο Άσγουϊν Μένον, επιβάτης του αεροσκάφους. «Μας έλεγαν, πηδήξτε έξω, πηδήξτε στις τσουλήθρες και μέσα σε δύο λεπτά όλοι είχαν βγει έξω», πρόσθεσε. Από τους συνολικά 189 επιβάτες τα δύο τρίτα βγήκαν από τις τσουλήθρες εξόδου κι οι υπόλοιποι από τις κανονικές. Η φωτιά έσβησε από μόνη της και ουδείς τραυματίστηκε. «Για προληπτικούς λόγους αναπτύχθηκαν οι τσουλήθρες εξόδου και οι επιβάτες που ήταν ακόμη στο αεροσκάφος αποβιβάστηκαν από το πίσω τμήμα του. Το αεροσκάφος βγήκε από το πρόγραμμα πτήσεων για επιθεώρηση και συντήρηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Delta. Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2022, σύμφωνα με την FAA.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκρηξη, Airbus Σιάτλ, Πανικόβλητοι,ekrixi, Airbus siatl, panikovlitoi