Εκρήξεις σε δύο λεωφορεία στο Ναϊρόμπι

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο λεωφορεία τη στιγμή που αυτά κινούνταν κατά μήκος κεντρικού αυτοκινητόδρομου στην πρωτεύουσα της Κένυα, Ναϊρόμπι. Την είδηση ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας, ενώ την μετέδωσαν και τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την κενυατική αστυνομία και την Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στη χώρα, υπάρχουν

θύματα, όμως προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος απολογισμός, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν έχει υπάρξει ως τώρα ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Τίκα, στο βορειοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Η κυβέρνηση της Κένυας έχει κατηγορήσει για επιθέσεις αυτού του είδους την οργάνωση «Αλ Σαμπάαμπ» της Σομαλίας, η οποία συνδέεται με την «Αλ Κάιντα». Η πιο αιματηρή από αυτές τις επιθέσεις είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 στο εμπορικό κέντρο «Westgate», όταν είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 67 άνθρωποι.

Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου στο οποίο σημειώθηκαν οι εκρήξεις έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Χθες Σάββατο (3/5) τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άγνωστοι πέταξαν μια χειροβομβίδα σε έναν σταθμό λεωφορείων στη Μομπάσα, ενώ μια ακόμη έκρηξη βόμβας, χωρίς θύματα, σημειώθηκε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε μια ακτή της παραθαλάσσιας πόλης αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα