Εκλογικό κάζο για τη Μέρκελ στο Βερολίνο–Άνοδος της ακροδεξιάς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δυσάρεστα ήταν τα εκλογικά… μαντάτα για την Άνγκελα Μέρκελ καθώς το κόμμα της κατέγραψε στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου τα χαμηλότερα ποσοστά του μετά την ενοποίηση της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, οι Χριστιανοδημοκράτες με 17,6%, σημειώνουν απώλειες της τάξης του 5,7% από τις εκλογές του 2011.

Πρώτο

κόμμα είναι, πλέον, το SPD (21,6%), στη δεύτερη θέση βρίσκεται το CDU και στην τρίτη η Αριστερά μπροστά από τους Πράσινους.

Το εχθρικό στους μετανάστες κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έφθασε στο 14,2% και κατακτά 25 έδρες.


Στο 66,9% η συμμετοχή

Έλαβαν (σε σχέση με τις εκλογές του 2011):

Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) : 21,6% ( -6,7%), Έδρες 38

Xριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU): 17,6% (-5,7%) , Έδρες 31

Aριστερά (Die Linke): 15,6% ( +3,9% ), Έδρες 27

Πράσινοι (Gruenen): 15,2% ( -2,4%), Έδρες 27

Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): 14,2% (+14,2%), Έδρες 25

Φιλελεύθερο κόμμα (FDP): 6,7% +4,9%, Έδρες 12

Πειρατές (Piraten): 1,7% ( -7,2%) , Έδρες –

Εκλογικό «χαστούκι» για τη Μέρκελ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αρχίζουν να υποστηρίζουν ότι το πολιτικό άστρο της πανίσχυρης καγκελαρίου της Γερμανίας αρχίζει να δύει καθώς πρόκειται για τη δεύτερη εκλογική αποτυχία σε δύο εβδομάδες, έπειτα από το πλήγμα στο ανατολικό κρατίδιο Μακλεμβούργου- Πομερανίας. Η εκλογική… αποδοκΙμασία της Μέρκελ στο ανατολικό κρατίδιο του Μακλεμβούργου-Πομερανίας είχαν δώσει την αφορμή στους συντηρητικούς εταίρους της του CDU στη Βαυαρία να ζητήσουν να σκληρύνει η στάση της Γερμανίας στο μεταναστευτικό με μέτρα όπως η επιβολή ορίου για την υποδοχή 200.000 μεταναστών καθ’ έτος.

Ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε αμέσως την πρόταση κι υπογράμμισε ότι πρέπει να εξευρεθεί μία πανευρωπαϊκή λύση στη μεταναστευτική κρίση. Η λύση για την καγκελάριο θα έρθει μέσω της θωράκισης των εξωτερικών συνόρων με συμφωνίες με χώρες όπως η Τουρκία και μέσω του επιμερισμού της φιλοξενίας των προσφύγων σε όλες τις χώρες στην Ευρώπη.

Το άρθρο Εκλογικό κάζο για τη Μέρκελ στο Βερολίνο–Άνοδος της ακροδεξιάς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα