Εισαγγελείς «μαϊμού» εξαπατούν πολίτες με τηλεφωνήματα «τρόμου»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το «σενάριο» πάντα ίδιο κι απαράλλακτο. Απλά, σ αυτή την υπόθεση εξαπάτησης ανύποπτων πολιτών οι δράστες άλλαξαν την ιδιότητα με την οποία εμφανίζονται τηλεφωνικά στα θύματά τους. Συστήνονταν ως εισαγγελείς!

Και έλεγαν, στα έντρομα θύματά τους, που δέχονταν τα τηλεφωνήματα του τρόμου μέσα στη νύχτα ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς ανηλίκων κατά… προτίμηση.

Ως… εισαγγελείς, όμως, είχαν τη δυνατότητα να «λύσουν» αθόρυβα το ζήτημα

της «βέβαιης» παραπομπής των υπαιτίων στη Δικαιοσύνη και από εκεί στη φυλακή!

Απαιτούσαν η προσφέρονταν οι «εισαγγελείς» να «λαδωθούν», με ποσά που κυμαίνονταν έως και τις 80.000 ευρώ! Είναι τέτοια η ζαλάδα των πολιτών και είναι τόσο ακαριαίος ο αιφνιδιασμός τους, που κάποιοι, εύπιστοι, πιστεύουν τα πάντα…

Και προσφέρουν περιουσίες ολόκληρες σε κοινούς απατεώνες για να «σώσουν» συγγενείς τους που την ίδια στιγμή δεν έχουν ιδέα τι πιέσεις ασκούνται στους συγγενείς τους.

Συνελήφθη στην Πάτρα ένας Βούλγαρος

Στην Πάτρα αυτή τη φορά, συνελήφθη επ αυτοφώρω, στην Πλατεία της Αγίας Σοφίας, 56χρονος Βούλγαρος, ως μέλος-εισπράκτορας» μιας τέτοιας ομάδας δήθεν εισαγγελέων!

Ψάχνει η Αστυνομία, άλλους δύο άνδρες κι άλλες δύο γυναίκες, ως μέλη της ίδιας σπείρας, που πήραν τις τελευταίες ημέρες μέρος στη βροχή των τηλεφωνημάτων με αποδέκτες ανυποψίαστους κατοίκους της πόλης.

Ο 56χρονος, λέει η Αστυνομία, είχε αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα» από τα θύματα που υπέκυπταν-γιατί υπάρχουν και οι υποψιασμένοι που δεν ενδίδουν- ενώ άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο δράστης που συνελήφθη εμφανιζόταν στα σημεία των ραντεβού ο ίδιος ως… εισαγγελέας η και αστυνομικός, για να παραλάβει ως… διεφθαρμένος δικαστικός λειτουργός, τα χρήματα, καθοδηγούμενος από τους συνεργούς του που κρατούσαν τα θύματα στο τηλέφωνο!

Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμενος, λέει η Αστυνομία τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση των θυμάτων, επεδίωκε άμεσα τα χρήματα του… λαδώματος.

Σε όλες δε τις περιπτώσεις, για να γίνουν πιο πειστικοί, ένας από τους δράστες ξεσπούσε σε… γοερά κλάματα, παριστάνοντας το στενό συγγενικό πρόσωπο του εξαπατώμενου!

Με το «σενάριο» αυτό οι δράστες πραγματοποίησαν μόνο σε μία ημέρα 28 τηλεφωνικές απόπειρες εξαπάτησης και το ποσό που είχαν υπολογίσει να βγάλουν αγγίζει τα 355.000 ευρώ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, συνελήφθη άλλος Βούλγαρος, 30 χρόνων, ο οποίος με τη σπείρα του εμπλεκόταν σε 18 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε Πάτρα και Ζάκυνθο με λεία χιλιάδες ευρώ.

Το άρθρο Εισαγγελείς «μαϊμού» εξαπατούν πολίτες με τηλεφωνήματα «τρόμου» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα