Εγκαινιάστηκε το νέο δημαρχείο στον Κορυδαλλό

Σε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη του Κορυδαλλού εξελίχθηκε η -λιτή αλλά γεμάτη συγκίνηση- εκδήλωση των εγκαινίων του Δημαρχείου του Κορυδαλλού την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ημέρα των πολιούχων της πόλης Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικαίας- Κορυδαλλού κ. Αλέξιου.

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, πρόεδροι και μέλη όλων των παλαιότερων, οι πρώην Δήμαρχοι Νίκος Θεμελής και Στέφανος Χρήστου, σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο Δήμαρχος του αδερφού Δήμου Αγ. Δομετίου Κύπρου

Κώστας Πέτρου και ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Χατζηλοΐζου, εκπρόσωποι όλων των φορέων της πόλης, γιόρτασαν ενωμένοι το «σπίτι» του Δήμου, το Δημαρχείο- κόσμημα.

Ήταν παράλληλα και μέρα γιορτής για την αυτοδιοίκηση, αφού αυτή την ιστορική στιγμή για τον Κορυδαλλό, τίμησαν με την παρουσία τους επικεφαλής και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ- Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ- Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων- Καματερού Νίκος Σαράντης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι Δήμαρχοι Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Περάματος Παντελής Ζουμπούλης, Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, Ηλιούπολης Βασίλης Βλασόπουλος, Αλίμου Θάνος Ορφανός, Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, Καισαριανής Αντώνης Καμπάκας, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔΑ δημοτικοί σύμβουλοι Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, Καλλιθέας Βάσω Μαργαρίτη και Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος , ο Αντιπεριφερειάρχης Λεωνίδας Αθανασιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Αξαρλής, Αλεξάνδρα Μαντζιώκα, Μαρία Μαρούλη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιάννης Μπενέτος.

Εμφανώς συγκινημένος ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αναφέρθηκε στην πολύχρονη διεκδίκηση της έκτασης του πρώην Ασύλου, καθώς και στον αγώνα για την χρηματοδότηση και την κατασκευή του τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. «Από τις 11 Νοεμβρίου του 2009, που αυτό το κτήριο θεμελιώθηκε, ως σήμερα, ημέρα των εγκαινίων του, πέρασαν, φίλες και φίλοι, μόλις 4 χρόνια. Σε τέτοιους καιρούς και τέτοιες οικονομικές συνθήκες για την χώρα, και μάλιστα μετά από ενάμιση χρόνο διακοπής της χρηματοδότησης, η ολοκλήρωση αυτού του έργου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί άθλο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πρώην Δημάρχους Δημήτρη Μαλαγαρδή, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, Νίκο Θεμελή και Στέφανο Χρήστου για την προσφορά τους, στην συμβολή του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που ενέκρινε την δεύτερη φάση της χρηματοδότησης, καθώς και σε μέλη της διοίκησης και εργαζόμενους που συνέβαλαν αποφασιστικά στην ολοκλήρωση του.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, ο βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, οι πρώην Αντιπρόεδροι Παναγιώτης Κρητικός, Γρηγόρης Νιώτης, ο πρώην Υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Λιντζέρης, Δημήτρης Καρύδης, Λάμπρος Μίχος και ο πρόεδρος του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα