Εγκαινιάστηκε αίθουσα τέχνης στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Όπως σημειώνει ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, «με διαρκείς τις αναζητήσεις μας για την πολιτιστική μας ταυτότητα υπό τις σημερινές συνθήκες που η πόλη μας δοκιμάζεται σκληρά λόγω της οικονομικής κρίσης, αντί να στέκουμε απαισιόδοξοι και παραιτημένοι, διαπιστώνοντας τη δυστυχία μας, επιλέξαμε να ανοίξουμε την πόρτα της Αίθουσας Τέχνης Α.ΤΑΣΣΟΣ, στο 1ο Όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη. (Εμμ. Μπενάκη 70 στην Αμφιάλη, να συζητήσουμε από την αρχή για τις προσδοκίες , και τα όνειρα μας, μέσα από τη δημιουργία της τέχνης, -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος της

πόλης μας, Λουκάς Τζανής στον χαιρετισμό του».

Τα εγκαίνια της αίθουσας τέχνης Α.ΤΑΣΣΟΣ, που έγιναν στις 18 Νοεμβρίου 20013. Στον εκθεσιακό χώρο λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, με έργα καλλιτεχνών της περιοχής μας, προς τιμή του μεγάλου χαράκτη. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λουκάς Τζανής, ο οποίος μίλησε - μεταξύ άλλων - , για τη ζωή και το έργο του σημαντικού καλλιτέχνη, ζωγράφου–Χαράκτη Α. ΤΑΣΣΟΥ.

Επίσης, η παρουσία των εκπροσώπων της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. ΤΑΣΣΟΥ , ήταν αισθητή, όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, την αμέριστη βοήθεια, που είχαμε από την κ. Σοφία Κυνηγοπούλου, μέλος της εταιρίας, επιθυμώντας να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια του δήμου μας , αποφάσισε να δωρίσει τις παρακάτω μεταξοτυπίες του Α.Τάσσου:

1. Αρχόντισσα της Δραπετσώνας

2. Αρχόντισσα της Κοκκινιάς

3. Αγρότες της Μεσσηνίας

4. Ναύπακτος

Στα εγκαίνια , παραβρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος παιδείας και δια βίου μάθησης, κ. Πέτρος Καψοκόλης, επίσης η κ. Αργυρώ Αναγνωστάκη , υπεύθυνη πολιτιστικών δράσεων του Δήμου μας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Ζούπης, οι τέως δημοτικοί σύμβουλοι , κ. Σοφία Θωμάρεη, κ. Ελένη Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε.Α, κ. Λευτέρης Καλογιαννίδης, ο πρόεδρος της εταιρείας τεχνών και επιστημών κ. Σάββας Τσαλίκης, ο κ. Νίκος Αθανασάκος μαθηματικός– λογοτέχνης-ποιητής, η κ. Κική Κοκκίνου λογοτέχνης-ποιήτρια, και πλήθος απλού κόσμου, άνθρωποι, της περιοχής μας και όχι μόνο, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Θεωρούμε, ότι είναι πολύ σημαντικό που από σήμερα, στο χώρο αυτό, θα μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα ετήσιο πρόγραμμα δράσης για την παρουσίαση, ανάδειξη και προώθησης της πολιτιστικής παραγωγής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού επιπέδου, με σκοπό την ενδυνάμωση του καλλιτεχνικού δυναμικού, όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα