Υπό αναζήτηση στήριξης της Μέρκελ ο Σαμαράς

Ένα τετ-α-τετ καθοριστικής σημασίας θα έχουν σήμερα (Παρασκευή) το μεσημέρι στο Βερολίνο ο Αντώνης Σαμαράς με την Άγκελα Μέρκελ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει την πολιτική στήριξη της καγκελάριου της Γερμανίας, η οποία ωστόσο θα ζητήσει να γίνουν πιο εντατικές οι όποιες προσπάθειες της Ελλάδας σε μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Άλλωστε,

μιλώντας η Μέρκελ την Πέμπτη σε συνέδριο της Suddeutsche Zeitung έκανε λόγο για «απολύτως αξιοσημείωτες» μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, ενώ επανέλαβε την επιθυμία του Βερολίνου να ξανασταθεί η χώρα σύντομα στα πόδια της. Μάλιστα, η κ. Μέρκελ έκανε ειδική αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα, «ενώ πριν από λίγο καιρό δεν το περίμενε κανείς και συχνά είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις».

Πάντως η συνάντηση των δύο πολιτικών θα είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, καθώς ο κ. Σαμαράς έχει προσκληθεί σε γεύμα εργασίας από την καγκελάριο, στη διάρκεια του οποίου, όπως έχει ανακοινώσει η καγκελαρία, θα συζητηθούν κυρίως η ευρωπαϊκή πολιτική, διμερή θέματα, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα. Μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αφορμή της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Βερολίνο αποτελεί η συμμετοχή και ομιλία του στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».

Keywords
Τυχαία Θέματα