Δύσκολη αποστολή για το μπάσκετ η πρόκριση στους Ολυμπιακούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του προολυμπιακού τουρνουά που ξεκινά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Τορίνο της Ιταλίας και θα ολοκληρωθεί στις 9 του μήνα. Δεν είναι μόνο οι δυσκολίες του τουρνουά, είναι όλα μαζί. Είναι ότι οι Βασίλης Σανούλης και Νίκος Ζήσης σταμάτησαν από την εθνική ομάδα και δεν είναι πια στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη.

Είναι ότι μετά τους τραυματισμούς του Γιώργου Πρίντεζη και του Κώστα Παπανικολάου, έμεινε εκτος αποστολής ένας πολύ χρήσιμος και πολύ καλός γκαρντ, ο Κώστας Σλούκας, που δεν κατάφερε και αυτός να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Και είναι ακόμη ότι ο τελικός των τελικών για τη μία θέση που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες για αυτή τη νέα ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, αν φθάσει μέχρι εκεί, που δεν είναι απίθανο, αλλά πολύ πιθανό, θα δοθεί απέναντι στη γηπεδούχο Ιταλία, μια ομάδα ικανή για όλα που παίζει στην έδρα της.

Πριν από αυτό τον αγώνα, βέβαια, η Ελλάδα θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Μεξικό και Ιράν, που είναι οι αντίπαλοί της στον Α΄ όμιλο του Τορίνο, ενώ στο άλλο γκρουπ κληρώθηκαν οι Ιταλία, Τυνησία και Κροατία. Η πρεμιέρα για την Ελλάδα είναι με το Ιράν τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, την επόμενη μέρα έχει ρεπό και στις 6 Ιουλίου παίζει με το Μεξικό. Στις 7 Ιουλίου υπάρχει ρεπό για όλες τις ομάδες, στις 8 Ιουλίου γίνονται οι δύο ημιτελικοί και στις 9 Ιουλίου ο τελικός, ο νικητής του οποίου θα πάρει το ένα και μοναδικό εισιτήριο για το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το άρθρο Δύσκολη αποστολή για το μπάσκετ η πρόκριση στους Ολυμπιακούς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα