Θολό ξανά το τοπίο για τα ειδικά μισθολόγια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε αντίθεση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμμένο που είχε διαβεβαιώσει προσφάτως ότι θα βρεθούν τα απαραίτητα ισοδύναμα ώστε να μην υποστούν μειώσεις τα ειδικά μισθολόγια, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Χουλιαράκης, υποστήριξε πως το υπουργείο οικονομικών δεν έχει λάβει ακόμη σχετικές προτάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο ζήτημα ταλανίζει εδώ και καιρό την την κυβερνητική πλειοψηφία, και τώρα επανέρχεται πάλι στην επιφάνεια.

Όπως κατέστησε σαφές ο κ. Χουλιαράκης η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία δρομολόγησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου για τα νέα ειδικά μισθολόγια, που θα ισχύσουν από την 1/1/2017. Μέχρι σήμερα όπως ενημέρωσε ο κ. Χουλιαράκης δεν έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο όταν κατατεθούν όπως χαρακτηριστικά διαβεβαίωσε “θα αξιολογηθούν από το Υπουργείο Οικονομικών”.

Η συγκεκριμένη απόφανση του κ. Χουλιαράκη προκάλεσε την απορία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Δαβάκη ο οποίος αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Καμμένου υποστήριξε πως είχε υπάρξει διαβεβαίωση εκ μέρους του, ότι θα εξοικονομηθούν πόροι από την αρτιότερη διαχείριση των εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως και από την ορθολογική αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να μην χρειαστούν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Ο κ. Χουλιαράκης επανήλθε, και στο ίδιο μήκος κύματος δήλωσε την βεβαιότητά του, ότι ο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πράξει ότι είναι αναγκαίο και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος στο Υπουργείο Οικονομικών.

Το άρθρο Θολό ξανά το τοπίο για τα ειδικά μισθολόγια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα