Δροσιστική λεμονάδα με λεβάντα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εν μέσω καύσωνα σας προτείνουμε τρεις συνταγές για να φτιάξετε λεμονάδα με λεβάντα και να ξεδιψάσετε από την απίθανη δράση αλλά και γεύση των συστατικών της.

Για την πρώτη συνταγή θα χρειαστείτε:

Ένα φλιτζάνι ωμό μέλι
12 φλιτζάνια καθαρό νερό
Μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας
Έξι λεμόνια, ξεφλουδισμένα και χυμό
Κλωναράκια λεβάντας για το γαρνίρισμα

Ανακατέψτε όλα τα

υλικά μαζί. Προσθέστε περισσότερο νερό ή ακατέργαστο μέλι, αν χρειαστεί.

Τρόπος παρασκευής

Για τη δεύτερη συνταγή λεμονάδας με αποξηραμένα άνθη λεβάντας, θα χρειαστείτε μόλις 20 λεπτά για να φτιάξετε έξι ποτήρια του ροφήματος.

Συστατικά:
-Μια μικρή χούφτα από φρεσκοκομμένα και ξεπλένονται λεβάντα λουλούδια ή μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένα άνθη λεβάντας. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα!
-Ένα φλιτζάνι λευκό, κρυσταλλική ζάχαρη
-Δύο φλιτζάνια βραστό νερό για έγχυση
-Ενάμιση φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Η ποσότητα θα εξαρτηθεί από τον τύπο λεμονιών (πχ τα λεμόνια Meyer είναι λιγότερο ξινά)
-Δύο φλιτζάνια ή περισσότερο κρύο νερό
-Πάγος

Κόψτε τα άνθη λεβάντας από τα στελέχη και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη πάνω από τα λουλούδια και την τρίβουμε απαλά στα λουλούδια. Ρίχνουμε δύο φλιτζάνια βραστό νερό πάνω από τη ζάχαρη λεβάντας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σουρώνουμε τη λεβάντα και βάζουμε το έγχυμα σε ένα γυάλινο δοχείο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και άλλα δύο φλιτζάνια κρύο νερό. Προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού εάν είναι πολύ γλυκό. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη εάν είναι πάρα πολύ ξινό. Προσθέστε πάγο και περισσότερο νερό στο επιθυμητό επίπεδο συγκέντρωσης. Σημειώστε ότι ο πάγος θα λιώσει τελικά, περαιτέρω αραίωση του ποτού.

Προσθέστε στο ποτήρι μερικές λεπτές φέτες λεμόνια και μερικά κλωναράκια λεβάντας αναδεικνύοντας τα βασικά συστατικά της λεμονάδας που μόλις φτιάξατε.

Λεμονάδα σε 10 λεπτά!

Για την τρίτη συνταγή λεμονάδας με λεβάντα θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σας.
Συστατικά:
2 φλιτζάνια βραστό νερό
1 φλιτζάνι άνθη λεβάντας
2 φλιτζάνια κρύο νερό
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Τοποθετήστε ένα κουτάλι με άνθη λεβάντας σε μια κανάτα. Ρίχνουμε δύο κούπες βραστό νερό πάνω από τη λεβάντα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το μείγμα και πετάμε τα άνθη λεβάντας. Στην κανάτα με το νερό που έχει πάρει άρωμα λεβάντας, προσθέτουμε δύο κούπες κρύο νερό, μια κούπα χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και την κανάτα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Η δροσιστική λεμονάδα με λεβάντα είναι έτοιμη!

Το άρθρο Δροσιστική λεμονάδα με λεβάντα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα