ΔΟΕ για εμβόλια: Η απαίτηση των εκπαιδευτικών και το σχόλιο Κασιμάτη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απαίτηση των δασκάλων συνδικαλιστών της ΔΟΕ να επιλέξουν- μόνο εκείνοι από τον συνολικό πληθυσμό- το εμβόλιο για τον κορονοϊό που θα κάνουν. Η απαίτηση έγινε γνωστή μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνδικαλιστές, στην οποία σημειώνουν αρχικά, ότι ενώ είναι σε τηλεκπαίδευση και βρίσκονται δηλαδή μπροστά σε έναν υπολογιστή, δεν μπορούν να απαντήσουν άμεσα στο υπουργείο κατά πόσον επιθυμούν ή όχι να εμβολιαστούν. Και ζητούν προθεσμία 3 ημερών για να απαντήσουν.

Καθόλου τυχαία λοιπόν,

όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, ότι μόλις το 30% έχει δηλώσει πως θέλει να εμβολιαστεί εθελοντικά, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ΔΟΕ: Θέλουμε να διαλέξουμε το εμβόλιο

Η απαίτηση διατυπώθηκε ευθέως, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ και η οποία αναφέρει τα εξής: “Να ανακοινωθεί σε ποιας εταιρείας αδιάθετα εμβόλια αναφέρεται η εγκύκλιος, ώστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση των εκπαιδευτικών. Η βεβιασμένη ενέργεια εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ. φανερώνει, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει οργανωμένος και μελετημένος σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών όλων των εκπαιδευτικών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που επιθυμούν και για την ουσιαστική προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.”

Σχολιάζοντας την απαίτηση των εκπαιδευτικών της ΔΟΕ, ο Στέφανος Κασιμάτης έγραψε στα Νέα:

“Πού ζουν αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι; Αναρωτιέσαι αν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος είναι στα αλήθεια αυτό που δηλώνει το όνομά της. Αν έχει τα γραφεία της εδώ στην Ελλάδα ή κάπου στην Καραϊβική και παρακολουθεί από εκεί την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Δεν είναι βέβαια ζήτημα γεωγραφικής απόστασης αλλά της απόστασης που δίνει η αναισθησία, γιατί δεν αμφιβάλλω ότι οι συνδικαλιστές που έχουν την ευθύνη της συγκεκριμένης ανακοίνωσης δεν είναι σε θέση να συναισθανθούν τη γενική κατάσταση γύρω τους.”

Keywords
Τυχαία Θέματα