Δίωρη στάση εργασίας στις κυπριακές τράπεζες την Πέμπτη

Σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), η οποία ζητεί προστασία των Ταμείων Προνοίας, που φαίνεται να μένουν εκτός των προστατευτικών ρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν για σχολεία, ασφαλιστικές και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Θα ακολουθήσει, στις

3:00 μ.μ., συγκέντρωση των τραπεζικών υπαλλήλων έξω από την ΕΤΥΚ και πορεία προς τη Βουλή.

«Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της συμφωνίας με την τρόικα για την επικείμενη υπογραφή του μνημονίου. Παρ’ όλες τις μέχρι τώρα υποσχέσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας, τα θέματα τα οποία αφορούν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα», αναφέρει σε εγκύκλιό της η ΕΤΥΚ.

«Η μέχρι τώρα προσπάθειά μας, οι κινητοποιήσεις μας και το μήνυμα αποφασιστικότητας του συνόλου του τραπεζικού κόσμου, φαίνεται δεν έχει απομακρύνει πλήρως τον κίνδυνο από τα Ταμεία Προνοίας των συναδέλφων της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου αλλά και από τα Ταμεία άλλων εργαζομένων που μεγάλο μέρος τους ήταν κατατεθειμένο στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής», προσθέτει.

Δεν μπορεί να διασφαλίζονται οι καταθέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών και τα Ταμεία Προνοίας να θυματοποιούνται, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα