Δήμευση σπιτιού και 7ετής κάθειρξη στον Άκη

Ποινή κάθειρξης επτά ετών, χρηματικό πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες». Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο πρώην υπουργός θα μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, ο κ. Τσοχατζόπουλος

είχε αποφύγει να κάνει οποιαδήποτε δήλωση προσερχόμενος στο Εφετείο.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας, θεώρησε πως ο πρώην υπουργός, με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006.

Ο υπουργός κατηγορήθηκε για νομιμοποίηση μαύρου πολιτικού χρήματος που, κατά την μέχρι τώρα έρευνα της Δικαιοσύνης, προέρχονταν από μίζες για τα εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:

Δήλωσε το 2006 οικογενειακές καταθέσεις μικρότερες περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ παράλληλα δεν δήλωσε επενδυτικά προϊόντα (μετοχές και αξιόγραφα) αξίας μικρότερης των 27.000 ευρώ. Δεν περιέλαβε στην του 2007 καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ καθώς και επενδυτικά προϊόντα ύψους περίπου 20.000 ευρώ.Δήλωσε το 2008 μικρότερες οικογενειακές καταθέσεις περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ τον επόμενο χρόνο, το 2009, δεν περιέλαβε στην δήλωση του «πόθεν έσχες» το ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου που αγόρασε η σύζυγός του και προφυλακισμένη Βίκυ Σταμάτη.

Πάντως, ο Α. Τσοχατζόπουλος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι δεν δήλωσε το ακίνητο στη δήλωση του 2010, καθώς αποκτήθηκε το 2009, και ότι έχει στείλει στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα