«Δικέφαλος» ο Γκσπούρνινγκ

Ανακοινώθηκε και επίσημα η έναρξη της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Μίκαελ Γκσπούρνινγκ . Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 32χρονος γκολκίπερ έχει ισχύ για τους επόμενους έξι μήνες, ωστόσο έχει μπει οψιόν ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια, κάτι που θα αποφασιστεί το καλοκαίρι, εφόσον οι δύο

πλευρές έχουν μείνει ικανοποιημένες. Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από το Σιάτλ (ομάδα των ΗΠΑ).

Το Who is who του Γκσπούρνινγκ

Ο Μίχαελ Γκσπούρνινγκ αγωνίστηκε στην πατρίδα του φορώντας κατά σειρά τις φανέλες των Αούστρια Βιέννης (2000-01), Λέομπεν (2001-04) και Πάσιν (2004-07) ενώ το καλοκαίρι του 2007 αποφάσισε να κάνει το βήμα εκτός συνόρων αποδεχόμενος την πρόταση της Skoda Ξάνθης.

Κατάφερε σταδιακά να κερδίσει τα γάντια του βασικού και στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην ακριτική πόλη φόρεσε 89 φορές τη φανέλα της Ξάνθης στο πρωτάθλημα (95 στο σύνολο): είχε 14 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν, 26 στη δεύτερη, 29 στην τρίτη και 20 στην τέταρτη.

Το καλοκαίρι του 2011 έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους συμφώνησε με τους Σιάτλ Σάουντερς, αντικαθιστώντας τον βετεράνο Αμερικανό γκολκίπερ, Στέισι Κέλερ.

Ο Γκσπούρνινγκ έχει αγωνιστεί και τρεις φορές με την εθνική ομάδα της χώρας του, κάνοντας νταμπούτο σε φιλικό παιχνίδι Αυστρία-Τουρκία στις 19 Νοεμβρίου 2008. Το δεύτερο ματς του ήταν κόντρα στη Ρουμανία (1 Απριλίου 2009) για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ενώ το τελευταίο ματς που κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν κόντρα στη Σερβία (6 Ιουνίου 2009).

Keywords
Τυχαία Θέματα