Διεκόπη η Προανακριτική με απόφαση του προέδρου της

Έντονη διαφωνία μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ», Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ξέσπασε σήμερα (Πέμπτη) με αποτέλεσμα ο κ. Μαρκογιαννάκης, να διακόψει την εξέταση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, την ώρα που του υπέβαλε ερωτήσεις η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί έληξε άδοξα. Ο πρόεδρος, έκρινε ότι πρέπει να

ολοκληρωθεί η εξέταση του μάρτυρα από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι είχε υπερβεί το 20ό λεπτο, χωρίς κατά την άποψή του να κάνει ερωτήσεις ουσίας.

Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για 20λεπτο ερωτήσεων, δήλωσε στο ραδιοσταθμό Alpha 989, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και κατήγγειλε ότι στις 11:30 διεκόπη βιαίως η διαδικασία των ερωτήσεων.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους της βουλής. Τόσο η κ. Κωνσταντοπούλου όσο και ο κ. Δρίτσας, ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι, με τον δεύτερο να καταγγέλλει «σχεδιασμένο πραξικόπημα». «Έλεος» αρκέστηκε να πει ο κ. Μαρκογιαννάκης, βγαίνοντας από την Επιτροπή.

«Προσέξτε τι λέτε, γατί θα απολογηθείτε δημόσια, για υπόθαλψη και συγκάλυψη εγκληματία», απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ορισμός της κυρίας Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ως μέλους της προκαταρκτικής επιτροπής «έχει συγκεκριμένη στόχευση και συγκεκριμένα τη δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της επιτροπής και εν τέλει την απαξίωση του έργου της».

Αναφορά – Διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την «ασυγκράτητη μεθόδευση παρεμπόδισης της έρευνας, συγκάλυψης ευθυνών, υπόθαλψης υπαιτίων και συσκότισης της αλήθειας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» απέστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ που μετέχουν στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρτικής Εξέτασης για τη λίστα.

Στο κομμάτι τώρα της Προανακριτικής, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έριξε και πάλι ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη εντολή που είχε λάβει σχετικά με τη λίστα «Λαγκάρντ» ήταν να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 καταθετών. Ο κ. Καπελέρης τόνισε επίσης πως εάν του είχε δοθεί εντολή να κάνει ενδελεχή έλεγχο στη λίστα, θα τον είχε κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα