Διευκόλυνση του έργου της Αυτοδιοίκησης με… εντολή Σαμαρά

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κώστας Αγοραστός.

Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα κι έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων των δυο νέων προέδρων. Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του κ. Πατούλη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή σε όλα τα υπουργεία , προκειμένου

να επισπευστούν σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο της Αυτοδιοίκησης, όπως η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ καθώς και η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν εκκρεμή ζητήματα της Αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισήμανε πως «είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η Κεντρική Εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις μας. Άλλωστε ο θεσμός μας είναι αυτός που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και με τις πολιτικές μας δίνουμε λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας, της απασχόλησης, της κοινωνικής πρόνοιας, της βελτίωσης των υποδομών, κλπ.».

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ:

«Έπειτα από κάλεσμα του κυρίου Πρωθυπουργού τον επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον κ. Αγοραστό στο γραφείο του , κι αφού μας μετέφερε τα συγχαρητήρια του για την ανάληψη των νέων μας καθηκόντων, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν την Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά μου επισήμανα πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η Κεντρική Εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις μας. Άλλωστε ο θεσμός μας είναι αυτός που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και με τις πολιτικές μας δίνουμε λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας, της απασχόλησης, της κοινωνικής πρόνοιας, της βελτίωσης των υποδομών, κλπ.

Ο πρωθυπουργός, αφού με συνεχάρη για την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων, τόνισε ότι αποτελεί βούληση της Κυβέρνησης η στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει δώσει ήδη σαφείς εντολές σε όλα τα Υπουργεία για επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης μιας σειράς παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο μας, όπως είναι μεταξύ άλλων η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ, η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν εκκρεμή ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, κλπ. Μετά τη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό και το περιεχόμενο της συζήτησής μας, αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα