Διασταύρωσαν τα ξίφη του για το ΤΑΙΠΕΔ

Σφοδρή κόντρα μεταξύ του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ξέσπασε με αφορμή τη λειτουργία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Για σκανδαλώδη υποεκτίμηση της δημόσιας περιουσίας κατηγόρησε τον υπουργό, ο κ. Τσίπρας, αναπτύσσοντας σχετική ερώτησή του στη Βουλή,

την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε εκτροφείο σκανδάλων το ΤΑΙΠΕΔ. «Νομίζετε ότι έχετε ασυλία εσείς και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ», παρατήρησε και προανήγγειλε πως δεν θα υπάρξει αναστολή, αλλά ακύρωση της ασυλίας αυτής.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφερόμενος στον κ. Στουρνάρα, είπε πως «θα μπορούσε να ήταν εκπρόσωπος της τρόικας».

Απαντώντας ο κ. Στουρνάρας μίλησε για αδιέξοδά του κ. Τσίπρα.

«Τη μία μιλάτε για αναστολή, την άλλη για ακύρωση, σας εγκάλεσαν στην τάξη, λέτε ότι μπορεί να μείνουμε στο ευρώ χωρίς μνημόνια, αλλά αυτά είναι λαϊκισμοί και ψεύδη», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

«Δεν φθάνει που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», επανήλθε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον υπουργό να έχει «λιγότερο θράσσος όταν έρχεστε στο κοινοβούλιο και μας λέτε ότι όταν ζητάμε ένα εναλλακτικό σχέδιο, απευθυνόμαστε σε κατώτερα ένστικτα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον υπουργό για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. «Γιατί δεν μας δίνετε τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στα πρακτικά του ΤΑΙΠΕΔ ... Έχετε δει κράτος που δεν έχει δημόσια περιουσία», ρώτησε και υποστήριξε ότι η αποτίμηση που έχει γίνει, είναι στο 2% του χρέους .

Ο υπουργός Οικονομικών «κάλεσε» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει αίτηση και να ζητήσει πληροφόρηση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα