Επτά νησιά, ούτε ένας παιδίατρος σε αυτά…

Δεν είναι η Κέα το πρώτο νησί στη χώρα που παραμένει χωρίς παιδίατρο, καθώς η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί στα Κύθηρα, στην Πάρο, στη Σίφνο, στην Κύθνο, στην Πάτμο και στη Σέριφο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) τα 800 παιδιά της Κέας –μεταξύ των οποίων και αρκετά νεογνά- στερούνται την εξειδικευμένη αντιμετώπιση που χρειάζονται. Την ίδια ώρα, τα Σαββατοκύριακα ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται καθώς προστίθενται περίπου 1000 επισκέπτες.

Όπως κατήγγειλαν στον οι κάτοικοι της Κέας,

στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας υπηρετεί μόνο ένας γενικός γιατρός, καθώς πρόσφατα παραιτήθηκαν οι δύο αγροτικοί γιατροί και ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού, ενώ η μοναδική νοσηλεύτρια απουσιάζει λόγω άδειας εγκυμοσύνης.

«Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση», δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, συμπληρώνοντας ότι «αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό από τους ιθύνοντες, ο ΙΣΑ θα στηρίξει την υγεία των πολιτών του νησιού με εθελοντές γιατρούς».

«Δεν θα επιτρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές», σημειώνει ο ΙΣΑ, ενώ παράλληλα:

καλεί το υπουργείο Υγείας να στελεχώσει τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κέας και να φροντίσει για την επείγουσα κάλυψη της οργανικής θέσης του παιδιάτρου. απαιτεί να δοθεί εδώ και τώρα λύση στην επείγουσα κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για της ζωή των κατοίκων των νησιών μας. δηλώνει ότι η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες μας αποτελεί ντροπή και συνιστά μεγάλο εθνικό κίνδυνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα