Διαρκές ραντεβού με την εφορία : Τι πρέπει να πληρώσουμε το επόμενο διάστημα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το οικονομικό κλίμα στην αγορά γίνεται όλο και δυσμενέστερο. Βασικότερη αιτία αυτού του γεγονότος είναι οι αλλεπάλληλες απώλειες εισοδήματος, που εξαϋλώνουν την ρευστότητα και μειώνουν στο ελάχιστο την αγοραστική όπως και την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.Ενώ οι διενεργούμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις σε συνέργεια με την ραγδαία αύξηση της φορολογίας δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση.

Το κράτος απομυζά την ρευστότητα

Ενδεικτικό του αρνητικού οικονομικού κλίματος που επιτείνεται περαιτέρω λόγω της ακατάπαυστης φορολογικής

επιδρομής, είναι ότι ένα ποσοστό που ξεπερνά το 50% του διαθέσιμου εισοδήματος καταλήγει στο κράτος με την μορφή των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας. Πρόκειται για εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, το μεγαλύτερο στην ΕΕ και ένα από τα μεγαλύτερα ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, το οποίο αποσπάται από την πραγματική οικονομία, μη έχοντας καμία ή ισχνή ανταποδοτικότητα αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας προς τους πολίτες.

Διαρκές ραντεβού με την εφορία

Άλλωστε για του λόγου το αληθές, το αμέσως επόμενο διάστημα οι φορολογούμενοι καλούνται να ανταποκριθούν σε μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων που αφορούν :

• Στην πληρωμή έως τις 29 Ιουλίου της πρώτης δόσης για τον φόρο εισοδήματος Φυσικών προσώπων. Οι επόμενες δύο δόσεις από τις τρεις, πρέπει να καταβληθούν τέλη Σεπτεμβρίου και τέλη Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι στα εκκαθαριστικά που αποστέλλονται από την εφορία περιλαμβάνεται το σύνολο των φόρων που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, όπως είναι το τέλος επιτηδεύματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως φυσικά και ο φόρος εισοδήματος.

• Επιπρόσθετα οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη περισσότερους φόρους, δεδομένης της αύξησης του συντελεστή φορολογικών κερδών από το 26% στο 29%.

• Η φορολογική αφαίμαξη συνεχίζεται με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται στα τέλη Σεπτεμβρίου ενώ η τελευταία στα τέλη του Ιανουαρίου του 2017. Να σημειωθεί ότι ή επέκταση της συγκεκριμένης φορολογίας στα αγροτεμάχια και στις εκτάσεις γης εκτός σχεδίου, όπως και η επιβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ θα αναγκάσει μεγάλη μερίδα φορολογούμενων να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

• Το επόμενο ραντεβού με την εφορία είναι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, με το τοπίο να παραμένει νεφελώδες αναφορικά με τα δίκυκλα καθώς δεν αποκλείονται δυσάρεστες εκπλήξεις που θα αυξήσουν τα ισχύοντα ποσά.

• Τέλος όσοι φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και έχουν ενταχθεί σε σχετικές ρυθμίσεις, μαζί με όλα τα υπόλοιπα καλούνται να καταβάλλουν και τις δόσεις που οφείλουν, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Να σημειωθεί ότι καθυστέρηση πληρωμής της δόσης πέραν των 15 ημερών ελλοχεύει το κίνδυνο απώλειας της ρύθμισης.

Το άρθρο Διαρκές ραντεβού με την εφορία : Τι πρέπει να πληρώσουμε το επόμενο διάστημα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα