Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση : «Χωρίς προβλήματα το Brexit, αν εφαρμόσετε το πρόγραμμα», λένε οι Βρυξέλλες στην Αθήνα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Γιώργου Αυτιά

Βρυξέλλες καθησυχάζουν την Αθήνα με τη φράση: «Το Brexit δεν αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα την Ελλάδα σε οικονομικούς όρους, ωστόσο καθιστά επιτακτική την εμπρόθεσμη εφαρμογή του προγράμματος, καθώς

από εδώ και στο εξής θα υπάρχει λιγότερος χρόνος να αφιερωθεί στην Ελλάδα».

Τουτέστιν: «Κάντε αυτά που είπαμε και όλα καλά!». Αυτό επισήμανε Ευρωπαίος αξιωματούχος σε συζήτηση με Έλληνες δημοσιογράφους. Παράλληλα, η Ευρώπη αρχίζει να ρίχνει τους τόνους… Οι δανειστές, σύμφωνα με αξιωματούχο, «είναι ανοιχτοί στις προτάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στα εργασιακά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στο μοντέλο πριν από την κρίση…», λένε με έμφαση.

Η κυβέρνηση μπροστά της έχει πολλά θέματα, όπως το εργασιακό, αλλά και θέματα, όπως την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων, το επενδυτικό περιβάλλον και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Τι κάνει όμως η κυβέρνηση; Θα περιμένει να πέσει ο κουρνιαχτός για να πράξει ανάλογα…

Στο μεταξύ η κα Μέρκελ φέρεται να είπε ότι «το σημαντικότερο είναι να μην δοθεί κίνητρο σε άλλες χώρες για αποχώρηση. Πρέπει να… διαβουλευτούν και οι 27», εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση πως «οι αγορές ανησυχούν για το εάν η ΕΕ μπορεί να κυβερνηθεί».

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, «η Γερμανία είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει τη δύναμη ενότητας στην Ευρώπη και όχι να ενθαρρυνθούν άλλες χώρες να αποχωρήσουν». Στο μεταξύ η Μ. Βρετανία δεν έχει καταθέσει ακόμα την αίτηση για έξοδο από την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να διεκπεραιωθεί το θέμα σύντομα, αλλά ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να αφήσει το θέμα στον διάδοχό του.

Το άρθρο Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση : «Χωρίς προβλήματα το Brexit, αν εφαρμόσετε το πρόγραμμα», λένε οι Βρυξέλλες στην Αθήνα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα